+ MENY
2012 jan 2
16

Tabell plugin till WordPress

Dagen innan champagnekorkarna skulle poppas bestämde jag mig för att ta tag i mitt tabell plugin till wordpress och få upp det på wordpress.org. Så jag ägnade en dag åt att skriva klart koden och en enkel readme.txt fil och laddade upp det för tre dagar sedan. I skrivande stund har +260 personer laddat ner det vilket känns smått overkligt bra!

Om tabell pluginet till wordpress och de sista justeringarna

Jag har nu alltså laddat upp version 1.0 av websimon tables. Det absolut första pluginet jag har gjort tillgängligt för andra än mig själv eller kunder. Jag har alltid tyckt att det är så mycket roligare att börja utveckla något än att avsluta det och framförallt att administrera det. Som person är jag mer utvecklingsinriktad än förvaltningsinriktad. Men visst finns det en härlig känsla att faktiskt avsluta något! Så jag ville verkligen få klart tabellpluginet och se till att det fungerade. De sista bitarna var framförallt att göra alla formulär och koden så säker som möjligt. Något som i wordpress sammanhang handlar om att jobba med det som kallas nonces (en slags krypteringsteknik för att kolla att informationen kommer från rätt sida) och att se till att rätt roller kommer åt innehållet i admindelen.

Nästa steg för pluginet blir…

Nästa steg i det här pluginets ännu korta liv blir förstås att vänta in vad användare tycker, buggfix och se efter vilka eventuella behov som kan finnas. Det skall också bli intressant att följa antalet nedladdningar samt om det här med donationer överhuvudtaget kan ge intäkter? Någon som har erfarenhet av det? För tillfället har jag ganska låga förväntningar på detta sätt att få in lite stålar för sitt arbete 😉

16 Kommentarer

 1. Rasmus skriver:

  +260 nedladdningar på så kort tid hade jag också varit extremt nöjd med !

  Jag tänker definitivt använda pluginet i framtiden då jag ska skapa en sida om olika lånesidor och lånetjänster. Jag ske ge mina rekommendationer plus att man ska kunna jämföra olika lån på ett enkelt sätt.

  Ska bli riktigt spännande att se hur pluginet utvecklas i framtiden och efter att ha testat det fullt ut kan säkert en liten donation bli möjlig 🙂

 2. Björn Edvinsson skriver:

  Laddade hem tillgägget tidigare idag och gillar det verkligen. Har flera affiliate-sajter i behov av tabeller av lika slag, och har hittills kört på fuskvarianten med bilder innehållande länkar. Ser helt klart snyggare ut nu.

 3. Kristoffer skriver:

  Hallå där! Nu har även jag testat ditt tabellplugin och det ser riktigt bra ut. Här ser du det live http://www.spelkanalen.com/em2012

  En fråga: Kan man på något sätt släcka tabellheadern, på samma sätt som man kan släcka footern?

  • Simon skriver:

   Det finns inte som funktion i själva pluginet, däremot kan du förstås alltid fulhacka det och få det att fungera. Dvs genom att använda en style tag innan tabellen. med display: none; för att ta bort table#t2 thead tr. Jag kan inte klistra in koden här men tweeta/maila om du undrar vad jag menar

 4. John skriver:

  Skippa donationer och kör email-lista.

 5. Jonas skriver:

  Fick rekommendation att ladda ner din plugin så det ska jag göra och installera senare ikväll. Hoppas på grymt snygga tabeller 🙂

 6. Jane Leonard skriver:

  Hi

  I have installed plugin and it seems very nice. One problem, how do I make all the rows the same height. I have tried adjusting in the structure area.

 7. Sofie skriver:

  Kan man ändra ”hovern” till sin egen? T ex om man vill ha en egen bild i cellen och en annan bild som hover?

  Det är ett toppenplugin, men jag skulle verkligen behöva den funktionen!

  • Simon skriver:

   Hej Sofie, kul att du gillar pluginet. Nej tyvärr går det inte att ändra hover funktionen till en bild. Det är visserligen möjligt men det innebär att du måste gå in i pluginets källkod och ändra. För tillfället har jag tyvärr inga planer på att lägga till en sådan funktion.

 8. Andy skriver:

  Hej Simon,

  Jag har använt din tabell plugin till WordPress och är väldigt nöjd! Jag kommer använda din plugin mer och rekommendera den till andra. Tack för ett enkelt och bra redskap.

  Med vänlig hälsning

  Andy

 9. Maria Sundqvist skriver:

  Hej!
  Jag vill göra en snygg prislista över mina tjänster och funderar över om en tabell skulle vara det snyggaste. Vad tror du?
  hälsningar Maria

Comment