+ MENY
2017 Feb 16
0

Om mitt gamla plugin

Jag gjorde en gång i tiden ett wordpress plugin som kallades för websimon tables. Numera är det bortplockat från wordpress pluginkatalog, framförallt för att jag inte uppdaterade det för att hålla måttet i nya uppdateringar och säkerhetslösningar i wordpress.

Tänkte ändå skriva om några erfarenheter om att utveckla plugin och vad som jag tycker skulle krävas av mig för att göra det igen.

När pluginet är klart börjar jobbet

Såhärkundeen
tabellse ut.

Personligen har jag ganska lätt för att komma igång och utveckla något. I början känns det kreativt, inspirerande och utmaningarna är härliga att ta sig an. Den energin brukar räcka ett tag. Men den sega administrationsperioden dyker tyvärr alltid upp då man skall svara på samma frågor om och om igen och uppdatera sitt plugin.

Här måste man ha någon slags insikt om att om man gör något bra så måste det finns någon slags ekonomi för att orka ta hand om det hela efteråt. Likt Yoast seo plugin så måste det finnas ett sätt att ha råd med att fortsätta utveckla pluginet. Det hade inte jag och då försvann inspirationen att fortsätta att jobba med det.

”Folk” kräver ganska mycket i wordpress sammanhang

Jag märkte även att wordpress användare kräver ganska mycket av pluginutvecklare, trots att man gör det helt gratis. Självklart fanns det de som förstod och uppskattade jobbet som man lägger ner på ett plugin av den här komplexiteten. Men andra kunde skicka en hel del otrevligheter för att de inte fick svar på 10 minuter. Det räcker också med några få sådana otrevligheter för att den redande trytande inspirationen skall försvinna helt.

När pluginet plockades bort … Viss lättnad

Jag kan se att pluginet fortfarande används en hel del trots att det nu är bortplockat ur pluginkatalogen hos wordpress. Diverse olika sajter som bastakreditkortet.com som jag dyker in på i mitt arbete använder fortfarande pluginet. Då kan jag förstås inte låta bli att bli lite stolt över att det fortfarande används.

Samtidigt kan jag vara lättad att slippa allt (gratis) arbete som krävdes för att få pluginet att hålla igång. Det krävdes en hel del och skulle krävas ännu mer om det skulle fortsätta att uppdateras. Men visst var det kul under en stund och väldigt lärorikt.

 

 

 

SPONSRAT - REKOMMENDERADE OCH TESTADE WEBBHOTELL:
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domän
City Network 74kr 250GB 5000GB Obegränsat
Binero 36kr 10GB 30GB Obegränsat
Surftown 36kr 10GB 30GB Obegränsat
One.com 12kr 3GB Fri 1
Loopia 83kr 5GB Fri Obegränsat
Strongbox 65kr 5GB 40GB Obegränsat
Om Simon Rybrand
Jag som driver den här bloggen heter Simon Rybrand. Här skriver jag om entreprenörskap, internetmarknadsföring och webbdesign.Jag driver framförallt sajten MatematikVideo.se där målet är att hjälpa så många som möjligt att lyckas med sina kurser i matematik.

Comment