+ MENY
2016 jan 21
10

Ta hand om sig själv

Startar upp det här året lite med entreprenöriell slagsida. Tänkte därför sätta några tankar på pränt om saker i livet som skall ändras. Det känns om om chansen att det blir en förändring ökar något då.

Problemet är klassiskt för alla som jobbar framför datorn: ont i axlar, armar och handleder pga av för mycket statiskt arbete och alldeles för lite rörelse, också kallat träning. Det enda jag kan skylla ifrån mig med är att det inte är helt enkelt att hinna träna när man har två små barn och allt vad det innebär med hämtning och lämning och VAB och vakna nätter.

ta-hand-om-sig-sjalv

Jag kan minnas att jag ett flertal gånger läst tips om entreprenörskap/företagande och att vanligt tips är att ta hand om sig själv. Jag kan också känna känslan i ordspråket ”sent ska syndaren vakna”… Det är förstås ett bra tips att träna för att orka maratonloppet som är företagandet men innan kroppen säger stopp kan det vara svårt att känna motivationen.

Men nu skall det bli ändring.

Så inför 2016 sätter jag upp följande kroppsliga mål för mig själv:

  • Börja träna.
  • Se till att min och mina kollegors arbetsmiljö är bra.
  • Skaffa inlägg (har ett ben som är kortare än det andra).
  • Pausa ofta och röra på mig framför datorn.
  • Äta bättre mat (vad det är vet jag väldigt lite om men jag kan ju lära mig).

Läser detta återigen som lite äldre entreprenör och utvärderar 😉 

Intressant att de fem målen (ja det var ju väldigt längesedan) alla handlar om att jobba lite hårdare fast inte direkt ”jobbet”. Det finns ingen punkt om att ha roligt, lära sig nya saker eller ha roliga hobbys. Tror det beror på att det vid tidpunkten var just så att entreprenörskapet kändes som en hobby. 

Skulle därför så här i efterband gärna lägga till att det är väldigt viktigt att ha roligt också. Börja snickra, jaga häftiga stormar, fågelskåda eller börja måla akvarell

Det viktiga är ju att ha lite roligt och ge hjärnan lite paus. Livet är kort och (oftast) ganska roligt. 

10 Kommentarer

Comment