+ MENY
2010 Maj 29
4

Webbverktyg – 4 jag gillar

När man driver webbsidor upptäcker man under tidens gång olika verktyg och hjälpmedel man gillar. Här är fyra sådana som jag använder nästan varje dag.

Thesis wordpress theme

Det finns förstås mängder av bra wordpress-teman därute värda att användas. Dessutom är de flesta gratis vilket thesis inte är. Vill man använda det på flera av sina egna sajter måste man köpa developer´s option som kostar 164$ vilket är en del pengar. Så är det verkligen värt den slanten? Personligen tycker jag både det är kul och roligt att försöka bygga lite egen design och modda så att temat ser ut som jag gjort det. Detta kräver att man ger sig in och förändrar i stilmallen (css) och en aning i php-koden. Det är här jag tycker att thesis gör sig som allra bäst. Man har lagt in en möjlighet för custom.css och custom-functions.php där man kan lägga in egen kod som skriver över den befintliga utan att behöva ändra i de grundläggande filerna till temat. Om det sedan kommer uppdateringar till temat kommer dina egna förändringar att ligga kvar ändå. Mycket smidigt.

Om man sedan laddar ner pluginet thesis open hook så blir det hela ännu bättre. Då slipper man i princip helt och hållet att gå in och ändra i php koden.

Firebug Add-on till Mozilla Firefox

Det webbläsarverktyg som jag själv använder allra mest är firebug. Det är ett läckert redigeringsverktyg för att i realtid redigera html-, css- eller javascripten på hemsidan för att direkt, snabbt och enkelt se till att sidan ser ut som du vill. Bara att trycka F12, markera området du vill förändra och ändra i koden. Själv brukar jag ställa in cssen som jag vill för att därefter kopiera in koden ”på riktigt” så att jag vet att den fungerar.

W3 schools color picker

Färger, hexadecimalkoder och inställningar av dessa kan vara en lite tidstjuv när man gör iordning sin hemsida. Därför har jag nästan alltid w3 schools colorpicker uppe när jag designar en hemsida. Det gör det hela lite enklare och lite snabbare.

Sökmotorkonsults analysverktyg

Det är ganska lätt att glömma någon viktig detalj när man sysslar med SEO-onpage. Därför uppskattar jag verkligen sökmotorkonsults analysverktyg för onpage sökmotoroptimering. Det ger de mest grundläggande tipsen och förenklar och strukturerar sökmotoroptimeringen på sidan.

Dessa fyra verktyg/plugin/teman är antagligen inga större nyheter för dig som varit med ett tag. Men är du i uppstartsfasen att börja bygga hemsidor kan det kanske vara värt att ta sig en titt på dessa!

Har du några grymma tips att dela med dig av? Kommentarsfältet är till för att användas!

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

4 Kommentarer

 1. Jonas skriver:

  Ooh tackar för w3-tipset! Det hade garanterat kunnat spara mig MKT tid förut och lär göra det i framtiden.

 2. websimon skriver:

  Kul att kunna ge ett bra tips, colorpicker är ett smidigt verktyg!

 3. Herr K skriver:

  Om man inte använder Thesis eller motsvarande seo-anpassat tema är ju All In One SEO för WordPress givet!

  Även SEO Toolbar till Firefox är grymt bra när man skall kolla konkurrensen på olika sökord, innan man bestämt sig för att satsa på en ny sajt eller ej.

 4. websimon skriver:

  Herr K: SEO toolbar har jag inte testat, måste jag kolla, verkar intressant!

Comment