+ MENY
2013 maj 22
0

Nyheter i entreprenörslivet

Jag Twittrade häromdagen ut att jag precis hade skaffat kontor och fick order 😉 om att skriva om detta då det citat ”Blogginlägg or it didnt happen!”. Och ibland är det bra att få en spark i arslet för att skriva lite om sitt entreprenörskap och hur detta utvecklar sig

Ett litet kontor

kontorFör ett tag sedan blev jag Pappa (dotter) och det var ju helt underbart på det privata planet. På det entreprenöriella planet gör detta förstås att en del strukturella förändringar behövde genomföras. Det är helt enkelt mycket svårt att koncentrera sig med en liten oboe i vardagsrummet, särskilt då en stor del av min verksamhet byggs upp av videoinspelning. Så jag bestämde mig ganska snabbt för att leta upp ett litet kontor åt mig och min kollega på MatematikVideo.

Så nu har jag precis lämnat hemmaföretagandet och installerat mig på ett kontor kring långgatorna i Göteborg vilket känns väldigt roligt. Både för att det är skönt att lämna företagandet när jag går hem och för att det blir lättare att samarbeta kring utveckling med andra när det finns en naturlig samlingspunkt.

Två nya företag

Jag har sedan 2010 drivit min verksamhet inom en enskild firma och det har fungerat relativt bra. Men då jag tycker att mitt företagande och mina projekt behöver ha en bättre bolagsstruktur inför framtiden så har jag lagt en hel del tid på att flytta över verksamheten i två AB istället. Fördelarna med detta är många, bland annat vissa skattemässiga sådana, men framförallt i fråga om den seriositet som ett Aktiebolag ger i jämförelse med en enskild firma.

Den här processen har tagit ganska mycket mer tid än vad jag trodde, framförallt för att jag är ganska ny på området, så tyvärr så har många projekt legat i träda under denna period. Men det känns ändå skönt att vara klar med processen och nu kunna blicka framåt.

Större javascript applikationer

Jag har även under hela våren letat, testat och funderat på hur jag vill bygga ut nuvarande sajter och deras funktionalitet och även hur jag vill bygga kommande sajter. Det här har jag skrivit en del om innan där jag berättat om hur jag jobbar, och lär mig mer om bland annat node, laravel, responsiv design bland annat. Jag tycker ännu inte att jag hittat fram och kommit ifatt vart moderna webbapplikationer rör sig men jag börjar i alla fall närma mig saker som jag tycker om och vill jobba med.

Den senaste tiden har jag även gjort några applikationer i Backbone.js för att kunna använda detta ramverk (typ mvc för javascript) när jag bygger större javascript funktionalitet på en sajt. Personligen tyckte jag att det var ganska svårt att komma in i tänket bakom detta ramverk och att det tog mycket längre tid att lära sig än ett typiskt mvc ramverk till ett serverspråk. Det jag gillar med Backbone.js är  att det som annars brukar bli ett helrörigt jQuery plugin istället kan struktureras mycket bättre och snyggare och enklare skalas upp. Det tog tid att komma in i det men det känns i nuläget väldigt värt att ha lagt tid på detta.

 

Comment