+ MENY
2010 okt 12
13

Jag gör roliga saker just nu

Do what you love and the money will follow… eller? Här beskriver jag några pågående webbutvecklingsprojekt på temat webbdesign, bland annat att göra ett eget wordpresstema.
Do what you love and the money will follow

Just nu så fylls entreprenörsdelen av mitt liv med några rätt roliga saker.  Jag har ju den senaste delen upptäck att jag tycker att webbdesign och illustrationer är kul att jobba med. Inte för att jag (ännu) är någon vass hajfena på det, det är bara så kul att att sitta och hobbypilla med php kod, css-mallar och göra illustrationer. Jag har ju sedan ett år tillbaka gjort mängder av bilder för att visualisera genomgångarna till matematikvideo och har en rätt rejäl bildbank av illustrationer från en annan blogg och tänkte integrera detta i ett pågående affiliateprojekt som en bildbank för att fylla ut med innehåll som kan vara andra till nytta.

Gör ett eget wordpresstema

När jag ändå är igång och snackar webbdesign här på bloggen så kan det vara kul att prata om ett annat projekt jag pillar med när lusten faller in. Jag håller nämligen på och bygger ett eget wordpresstema. Det kan vara viktigt att säga här då att jag inte modifierar ett redan befintligt tema utan bygger upp det från grunden för att förstå alla delar som man anropar från index, pages och posts. Det är lite spännande att förstå hur wordpress är uppbyggt och det är ännu roligare att hitta på fiktiva arbetsnamn på sitt tema :-). Just nu är det mest rätt tramsiga namn som poppar upp i huvudet. För tillfället finns det inget av värde att visa upp. Har bara gjort index-sidan och den har bara en kolumn vilket är rätt oanvändbart. Tanken är att först göra ett enkelt tema med header, meny, widget under header, tre kolumner och en footer.  Sedan tänkte jag bygga vidare och göra ett tema som skall anpassas för mindre internetföretag.

Så kommer pengarna trilla in pga detta? Nääee.. tror inte det. Men det är kul.

13 Kommentarer

 1. Stefan skriver:

  Kul. Jag har själv funderat på att släppa en version av temat på omTVserier men är något tveksam till supporten. Frågan är om man binder upp sig och tvingas ordna med buggfixar utan att dra in någon ersättning. Alternativet är att släppa temat gratis.

 2. webSimon skriver:

  Stefan: Min tanke är nog i första hand att göra gratisteman, sådana jag själv tidigare har letat efter. Har ju inte alls tiden att sitta och supporta folk som vill ha hjälp med olika inställningar eller som tror sig ha hittat en bugg.

  Det första temat kommer nog vara mycket enkelt men med många möjligheter till att slänga in widgets på olika delar i sajtstrukturen så folk som inte vill in och grotta i php koden också slipper det.

  Var det omtvserier.se som du gjort? Jag tyckte det var väldigt snyggt!

 3. Jonas skriver:

  Tja, styr du ett riktigt lättmoddat och seovänligt tema skulle åtminstone jag kunna tänka mig att dega några kronor för det. =) Kul att du sysslar med något du tycker om iaf, det är huvudsaken!

 4. websimon skriver:

  Tjena Jonas! Det låter intressant. Då måste jag fråga, vad är det du önskar av ett lättmoddat och SEO vänligt tema? Lite marknadsundersökning här… Men jag kommer att lägga ut det första temat gratis ändå…

 5. Martin skriver:

  Ambitiöst men också en otroligt nyttig övning! WordPress är ju kungen när det handlar om att få upp en seo-vänlig och lätt anpassningsbar sajt fort. Förstår man koden så sparar man mycket tid när man ska tweaka färdiga themes.

 6. websimon skriver:

  Martin: Ja det är lite överambitiöst som sagt men anledningen till varför jag gör det är ju framförallt för att det är kul. Inte så bra egentligen då det stjäl tid från andra mer givande (ur ett ekonomiskt perspektiv) projekt. Men det skall bli kul att se om man kan få till det!

 7. Kristoffer skriver:

  På tal om wp-teman. Är detta thesis?

 8. webSimon skriver:

  Kristoffer: Jepp det här är thesis. Köpte temat i våras.

 9. Jonas skriver:

  Widgetready. Att man enkelt kan identifiera och ändra exv bakgrund. 3 kolumner. Enkelt att lägga in en bild som header. HTML-footer. Var det jag kunde komma på såhär på direkten. SEOn kan man förstås fixa med pluggar så där är det egentligen inga krav antar jag. =)

 10. webSimon skriver:

  Jonas: Intressant! I nuläget har temat tre kolumner som man själv kan välja ordningen på med en knapptryckning. Dessutom har det 6 stycken widgetområden. Ett under headern, de två sidopanelerna, tre ovanför footern. Backgrunden måste man just nu ändra i css:en. Är det ett problem?

 11. Nabil skriver:

  Nice! Har själv funderat på att skapa ett eget WordPress-tema. Men då lär det vara halvdant och inte något folk är villiga att lägga pengar på.

  Vid närmare eftertankar inser jag att länkar inte skulle suttit särskilt fel. Skulle hjälpt väldigt, väldigt mycket. Så ifall jag någonsin skapar ett WordPress-tema så blir det för länkarnas skull. Pengarna kommer via länkarna, kan man väl säga!

 12. webSimon skriver:

  Hej Nabil!

  Detta gör jag framförallt för att jag tycker att det är väldigt roligt och spännande att lära mig något nytt och inte för pengarna. Sedan anar jag att det kommer inte vara tillräckligt bra för att ta betalt för det ändå. Om det blir så bra att ngn vill använda sig av det (vilket vore smått otroligt) så känns det bara väldigt kul att någon uppskattar det. Länkar, ja det är ju iofs trevligt 😉

 13. Jonas skriver:

  Nix, inte för mig iaf. =)

Comment