+ MENY
2011 Aug 5
3

Startar upp höstens arbete med sajterna

I skrivande stund är det några skälvande sekunder kvar av semestern och jobb, planer och länkbyggen skall åter sättas i verket (snart). Mina egna förväntningar på hösten är trots kommande höstmörker mycket ljusa. Tänkte därför samla mina tankar och mål inför det kommande halvåret i det här inlägget.

WordPress Utveckling

Jag tänkte börja i den mest filantropiska ändan av min internetverksamhet nämligen i min framfart i bland wordpress api:er och kodning i php, sql och javascript. Jag har nu utvecklat 3 olika wordpressteman och 2 wordpressplugin varav endast ett av dessa projekt har presenterats här på bloggen. Jag har även gjort ett mer affiliateinriktat tema som jag använder på några av mina affiliatesajter och ett mer sparsmakat (och förhoppningsvis stilrent snyggt) tema som egentligen är helt klart. Målet under hösten blir att få upp minst ett av dessa teman i wordpresskatalogen och att starta en engelsk sajt som bas för dessa.

Under sommaren har jag även byggt ett bildspelsplugin som jag skulle vilja slutföra under hösten och få upp i pluginkatalogen hos wordpress. Det var mest för att det var kul att lära sig api:et till wordpressplugin som jag gjorde det men samtidigt lärde jag mig oerhört mycket som jag kommer att ha stor nytta av i mina mer affärsinriktade projekt framåt.

Affiliatemarknadsföring

Jag har cirka 10 sajter där jag jobbar med affiliatemarknadsföring som affärsmodell. I nuläget är det bara 4 av dessa som har nått helt ok omsättning så under hösten skall jag dels konverteringsoptimera dessa sajter och bygga upp trafiken till dem. Framförallt jobbar jag med organisk sökmotoroptimering för att bygga trafik men till några av dessa skulle jag även vilja se om det är möjligt att driva lönsam trafik genom ppc tjänster som adwords och facebook. Sedan tidigare har jag jobbat en hel del med adwords för att driva trafik till matematikvideo vilket har varit lönsamt. Under våren har jag haft en mycket bra utveckling av intjäningen på mina affiliatesajter så den blodade tanden är aktiverad och det skall bli kul att se vad hösten har att erbjuda.

Bloggen, Simon och Websimon

Den här bloggen har nu funnits i cirka ett år och har varit en bra samlingspunkt för mitt lilla digitala jag. Jag har väl inte varit den flitigaste bloggaren men ett mål för hösten får bli att öka takten på inläggen här och kanske tom snitta på ett inlägg i veckan. Numera så är jag ju egenföretagare på deltid så det kanske ges lite mer tid till att skriva blogginlägg. Om du inte gör det så är du välkommen att följa blogginläggen via rss.

Om du vill följa mig socialt så är du också välkommen att lägga till mig på twitter eller varför inte Google+.

SPONSRAT - REKOMMENDERADE OCH TESTADE WEBBHOTELL:
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domän
City Network 74kr 250GB 5000GB Obegränsat
Binero 36kr 10GB 30GB Obegränsat
Surftown 36kr 10GB 30GB Obegränsat
One.com 12kr 3GB Fri 1
Loopia 83kr 5GB Fri Obegränsat
Strongbox 65kr 5GB 40GB Obegränsat
Om Simon Rybrand
Jag som driver den här bloggen heter Simon Rybrand. Här skriver jag om entreprenörskap, internetmarknadsföring och webbdesign.Jag driver framförallt sajten MatematikVideo.se där målet är att hjälpa så många som möjligt att lyckas med sina kurser i matematik.

3 Kommentarer

  1. Legendarisk skriver:

    Spännande höst framför oss. Önskar dig all lycka med projektet Simon :)

  2. Legendarisk skriver:

    Eller snarare projekten* (plural) 😉

  3. websimon skriver:

    Tackar så mycket! Lycka till själv!

Comment