+ MENY
2012 sep 17
4

Fokus fokus fokus

För tillfället har jag liten eller inget tid till att bolla med flera projekt på en gång. Höstterminen har verkligen dragit igång och jag har fullt upp med att hålla ordning på alla processer på MatematikVideo där vi bland annat har släppt en ny kurs till Matte 3 och jobbar för fullt med system bakom sajten som interaktiva test, appar och fler genomgångar.

Fokus på en sak och konverteringsoptimering

Jag har även på allvar börjat lära mig mer och implementera konverteringsoptimering på sajten. Det här är ett minst lika omfattande område som att lära sig om som seo men där man hela tiden behöver kika över på marknadsföringens domäner för att hämta in idéer till rätt budskap, bilder och struktur.

Det har helt enkelt blivit väldigt lite tid över att syssla med mina övriga sajter (affiliate), plugin och tjänster. Men just nu känner jag mer för att fokusera på en sak och att göra denna sak så bra det bara går. Att försöka bygga en riktigt bra business av det projekt jag tycker är roligast. Så just nu skär jag ner på allt annat och fokuserar på MatematikVideo.

Entreprenörsutbildning och tillväxt

Jag har också återgått till skolbänken (om än i mycket liten skala) då jag hoppat på en kurs för företagare som jobbar halvtid med sitt företag i syfte att få snabbare och mer tillväxt i företaget. Kursen hålls av något som heter Drivhuset här i Göteborg där man får möjlighet att samverka med andra företagare, få en mentor och gå på ett antal föreläsningar med workshops. Det skall bli mycket spännande att få ny input in i sin egen verksamhet. Att få stötas och blötas med andra företagare. Förhoppningsvis kan det här utmynna i en del blogginlägg om entreprenörskap under hösten med saker som kan hjälpa din business framåt.

Första workshopomgången handlade om något som heter business model canvas som förenklat kan sägas vara ett strukturerat sätt att utveckla och skala sin affärsmodell. Tanken är här inte att göra en affärsplan/affärsmodell som sitter som gjuten i flera år framåt utan att ha ett mer dynamiskt förhållningssätt till sin affärsmodell/affärsmodeller. Det vill säga att hela tiden utveckla och duplicera sin affärsmodell så att företaget kommer in i positiv tillväxt. Intressant förhållningssätt som är viktigt för det företag som vill växa.

4 Kommentarer

 1. Fredrik skriver:

  Härligt Simon! Kul att du driver på. Jag har också fått lära mig att fokusera på en sak åt gången. Vet inte hur många gånger jag varit fullt uppe i ett projet och vips har jag fått 10 nya grymma ideer jag vill sjösätta. MEn har lärt mig att dessa ideer får skrivas ner och läggas i idelådan.

  Btw grymt imponerande att Websimon Tables laddats ner över 20k gånger! Jag använder det sjukt mkt själv.

  Ha det fint!
  Mvh
  Fredrik

  • Simon skriver:

   Ja det är så himla lätta att glida iväg och göra 5 saker samtidigt som alla blir lite halvbra/halvdåliga beroende på.

   Det känns skönt att ge tid till att fullfölja de tankar jag har om MatematikVideo, sedan får vi se hur långt det räcker.

   Det är kul att websimon tables laddats ner mycket, lite mindre roligt är alla önskemål om uppdateringar som jag förstås inte hinner göra, haha 😉

 2. Per Wolf skriver:

  Jag har börjat studera principerna bakom the Business Model Canvas senaste dagarna jag med. Det finns en gratis kurs som går igenom det på ett väldigt bra sätt (iaf vad jag har kunnat utröna hittils på de 3 lessons jag hunnit igenom) på UDACITY.

  http://www.udacity.com/overview/Course/ep245/CourseRev/1

Comment