+ MENY
2010 nov 19
5

Facebook sida – Så byter du namn

Facebook har ju växt så det knakar de senaste åren och det är mer eller mindre nödvändigt att hänga med i svängarna för företagen och synas på rätt sätt där. Det man som företag gör då är att skapa en sida på Facebook som får ett rätt krångligt namn typ facebook.com/pages/företagsnamnet17135464197880. Detta är ju inte så kul att lämna ut på hemsidan eller reklambladet utan man vill hellre byta namn på sin sida på facebook. Här beskrivs kortfattat hur man gör detta:

Stege för steg – Byta sidnamn på facebook

 1. Det första man behöver göra är att vara inloggad på den profil som man skapade sidan med. Dvs du måste vara admin på sidan som du vill byta namn på.
 2. Det är också ett krav att man har minst 25 fans/gillare till sin sida och namnet får endast innehålla bokstäverna A-Z och/eller siffrorna 1-9.
 3. När du sedan är inloggad på ditt konto på facebook går du till url:en http://www.facebook.com/username/ där du kan välja att ändra ett namn på en facebook sida. VARNING När man väl har bytt ett namn på en facebooksida går det aldrig någonsin att ändra detta igen. Så var noggrann och tänk igenom ditt namn och det skadar ju inte att kolla att man har stavat namnet rätt! Om man inte har sjukt bra kontakter till facebook eller en maaasa stålar så kan det bli svårt att korrigera sitt misstag sedan.
 4. Kontrollera för säkerhets skull att namnet du valt är det du vill ha!
 5. Sedan så kontrollerar du tillgänglighet för ditt valda namn och är det tillgängligt så är det bara att godkänna och sedan är namnbytet på facebook klart.

Jag har tidigare skrivit en del enkla guider om olika delar på facebook och det kommer säkerligen att bli några till med tiden och i takt med att jag själv lär mig mer om detta. Som företagare skulle jag vilja bli bättre på att synas på rätt sätt på detta enorma sociala nätvärk. Men än är jag inte riktigt där så det finns mycket att lära sig om ämnet.

5 Kommentarer

 1. Otto skriver:

  Nu kommer jag inte våga byta, eftersom du säger att man aldrig kommer kunna byta igen om man tabbar sig =/

 2. webSimon skriver:

  Hej Otto! Jag bytte själv häromdagen på en av mina sidor och man får erkänna att det var en aning nervöst 😉 Men det är nog ett bra råd att tänka igenom noggrant innan så att namnet blir rätt…

 3. Andreas skriver:

  Tjena! Uppfattar också att det inte går att byta namn flera gånger. En av mina kunder har bytt bolagsnamn, de har ett ordentligt gäng som ”Gillar” och vill nu byta namn. De sedan tidigare utnyttjat sin möjlighet till byte. Går det verkligen inte att få till ett extra byte? Inte ens om de är villiga att betala extra för det …? Någon som vet?

 4. Andreas skriver:

  Vilken hemskt ful ikon det blev på webblänken? 🙂

 5. websimon skriver:

  Andreas, Jag följer en del amerikanska bloggar som i princip enbart bloggar om facebook och facebook sidor och det jag hittat där säger väl typ att man aldrig kan byta namn. Men skulle inte vara förvånad om något förändrats den sista tiden då facebook rullar ut nya funktioner på sina pages ganska ofta.

  ….och jag bytte ikonen, den var faktiskt inte så smickrande… 😉

Comment