+ MENY
2011 jun 18
6

Att skriva sina egna WordPress Plugin

Har den senaste tiden satt mig in i hur man kan skriva sina egna wordpress plugin och vilken nytta man som webmaster kan ha av detta. Slutsatsen är att detta ganska tidskrävande arbete kan vara meningsfullt om det kan implementeras på flera sajter för att lägga till affärsnytta.

I Plugindjungeln finns det mesta .. Nästan

Det finns ju så många fantastiska plugin att egentligen behöver man inte lägga tid på att skriva sitt egna. Det är nästan meningslöst att försöka hitta något som är unikt och som kan få genomslagskraft. Det mesta är redan gjort.

Jag tror att om man skall ge sig på det så är det för att man får en bättre förståelse hur wordpress fungerar samt, och framförallt, att man kan skapa något som spelar stor roll för din affärsnytta på flera sajter samtidigt. I mitt egna fall så har jag byggt ett plugin som hanterar bildspel med hjälp av den kod som presenteras på sorgalla.com och som kallas jCarousel. Det finns redan plugin för detta men jag vill (som affiliate och videoförsäljare) kunna styra bildspelen mer än vad kan göras i dessa gratisplugin. Så därav mitt egna försök. Pluginet är i princip klart men inte buggtestat och färdigdesignat. Funktionaliteten är klar men inte ”piffet”. Vi får se om jag inte kan presentera det här på bloggen så småningom (ja det är ju en sommar snart har jag hört).

Vill du lära dig skriva plugin eller bygga egna teman?

Jag tänkte också slänga ut en fråga här på bloggen om det finns ett intresse av att lära sig skriva egna plugin/teman. I så fall skulle jag kunna skriva en guide så småningom på svenska för detta (finns massor på engelska). Men det är ju en hel del att skriva och sätta sig in i så det vore intressant att veta om intresset finns?

6 Kommentarer

 1. Kristoffer skriver:

  Intressant tema som vanligt. Intresse för en svensk guide finns definitivt. Åtminstone från min sida 😉

 2. websimon skriver:

  Kristoffer: Då kanske det blir en liten guide så småningom. Även om intresset kanske inte verkar vara enormt, haha.

 3. J skriver:

  Absolut, jag suger åt mig allt som rör dina wp-eskapader som en torr tvättsvamp!

 4. Fredrik Hjort skriver:

  Gör gärna en guide till det, skulle vilja lära mig bra mycket mer om WP.

 5. JW skriver:

  En svensk guide hade uppskattats! Nu är detta kanske inte aktuellt längre? .. Var ett tag sedan du skrev inlägget. Tema-guide mindre viktigt, plugin-guide vore grymt!

  Borde inte guiden kunna generera lite mer trafik till websimon.se? 😉

Comment