+ MENY
2010 aug 17
4

Höstens planer för företaget

Jag har tidigare kontinuerligt beskrivit mitt arbete med mitt företagsprojekt på bloggen motmiljonen. Nu var det längesedan jag skrev om det och behovet att lufta funderingarna har växt och blivit detta blogginlägg.

Sommarstiltje i utbildningsbranschen

Eftersom jag sysslar med digitala läromedel till gymnasiematten får man räkna med att både besökarantal och kundomsättning inte på något vis kan jämföras med denna branschs julhandel, dvs perioden runt nationella prov. Visserligen har vi fått någon enstaka beställning från skolor och några kunder i veckan men annars är det lugnt. Nu hoppas man såklart att allt så sakteliga börjar rulla igång igen i slutet av augusti. Jag har även personligen sysslat med att göra annat den senaste tiden för att inte bli för trött på att göra samma sak. Men nu börjar planerna och strategierna för det kommande året långsamt ticka igång på allvar. Några av dem är följande:

Eget Affilliteprogram

Jag funderade flera gånger i våras på att sätta igång ett eget affilliate program för att på detta vis driva trafik till sajten och bredda spridningen. Vi snittade på cirka 150-200 besökare dagligen på sajten under våren men eftersom rätt många läser gymnasiematematik varje år borde denna siffra kunna öka, bland annat genom affilliatepartners. Allt är inte klart angående detta men grundtanken är att affilliatepartners skall kunna erbjuda en rabattkod till tjänsten och därmed ha ett ”lockande” erbjudande. Sedan får affillitepartnern provision efter en stigande skala beroende på hur väl man lyckas. Ett sådant system kostar heller inte något att starta upp och är inte särskilt svårt att lösa tekniskt.

Men den största fördelen, enligt min åsikt, är att man på detta vis knyter kontakter med affilliates/marknadsförare där både vi kan hjälpa dem att lyckas bättre (och därmed lyckas bättre själva) och de kan hjälpa oss att skapa både en bättre tjänst som konverterar bättre. Detta hade ju varit mycket svårare om man anmält sig till en större  förmedlare av affilliatetjänster, tror jag….

Bättre facebook strategi, bättre bloggstrategi, bättre delningsmöjligheter…

Sedan finns det en hel del att göra vad det gäller det sociala på sajten. Jag har tidigare haft en blogg på sajten som vi tog bort i våras för att tiden inte räckte till. Det börjar nu snart bli dags för den att återkomma. Fördelerna med en blogg som enkelt kan uppdateras är många. Det kommer då bli enklare att kommunicera med besökare och även enklare attsynas på fler sökord och öka trafiken. Det blir även enklare att styra mer trafik från andra sociala medier till sajten då man kan skriva egna tips och tipsa om det på facebook, twitter osv…

Jag har tidigare haft svårt att förstå vad man egentligen skall ha facebook till som företagare. Efter ett tag insåg jag väl att man skall göra samma sak på facebooksidan som på man gör på huvudsidan. Även om det är i mindre och gratis skala. I mitt fall är det att ge mattehjälp, videotips och annat som skapar massor av värde för besökare och kunder. Jag tror att säljsnack och liknande knappast ger särskilt mycket på en facebooksida. I så fall att det är ett erbjudande eller liknande. Just nu tänker jag på hur man skapar mycket värde på facebook så att kunderna knyts till vår sajt.

Jepp, detta är läget för tillfället, kommer säkerligen att återkomma till detta projekt x antal gånger här på bloggen. Spännande är det i alla fall!

Läs också:

4 Kommentarer

 1. Jonas skriver:

  Tror mycket handlar om att finnas där kunderna finns. Facebook, sociala nätverk och medier är perfekt för att få privatkunder. Men var hänger skolorna?

 2. webSimon skriver:

  Jonas: Jag är ju själv lärare och jag vet inte vart skolorna ”hänger”. Just nu kör jag en Adwordskampanj mot sökord som jag luskat ur kollegor på frågan vad de skulle söka på om de letar läromedel. Började den kampanjen idag så jag får se om jag hittar några ”guldord” mot skolor.

  Annars tror jag nog att lärare går på gammal vana och ganska få är villiga att pröva nya läromedel. Dessutom är det svårt att skaffa digitala läromedel då få skolor fortfarande inte har en dator till varje elev. Men det kommer, det är jag helt övertygad om.

  Jag riktar mig för tillfället mest till privatpersoner om jag skall vara ärlig. Tjänsten är nog ännu inte tillräckligt utvecklad för att vara en helhetslösning till klassrummet. Däremot jobbar jag ju mot det målet och idag skulle den definitivt fungera som ett bra komplement till elever på skolan som behöver extra hjälp

 3. Jonas skriver:

  Jag tror det kan fungera alldeles utmärkt för skolor! Som liten parvel körde man ju t.ex. ”Cheops pyramid” och det var ju kö till datasalen för att få spela det. Alla alternativa sätt att lära sig är bra sätt.

  Har du märkt ngn skillnad i inköp från kommunala skolor vs friskolor?

 4. webSimon skriver:

  J: Det låter bra det att du tror på det! Jag har endast en skola som köpt hela paketet ännu! Har inte lyckats alls med att marknadsföra där!

  Herr K: Kul att du är sugen på att bli affilliate! Möjligheterna till vinst är stora men mycket skall till innan dess 🙂

  Epostlistan ligger tyvärr på is just nu men när jag väl kommer ”on top of things” skall jag fundera igenom ordentligt hur jag kan utforma den på ett sätt som passar vår typ av sajt.

Comment