+ MENY
2010 aug 10
5

Entreprenörsinspiration – av Brian Tracy

Att vara entreprenör är att springa ett maraton. It´s never crowded along the extra mile läste jag på disruptive för ett tag sedan. Och jag hoppas att det stämmer. För jag springer sedan ett år tillbaka och har inte tänkt sluta än på ett tag.

Lite nu och då känner man ändå att det inte går så himla bra och behöver lite inspiration och pepp. Dagens inspiration fick jag från några youtube klipp med Brian Tracy och som jag ”embeddar” nedan. Det är fyra klipp men inte särskilt jobbigt att titta på då det var en vältalig man detta. Hoppas att det kan få någon i likhet med mig att återigen knyta näven i böxafickan och fortsätta framåt.

5 Kommentarer

 1. J skriver:

  Tack du, såna här filmer behövs ibland! =)

 2. Santos skriver:

  Fascinerande historia, och tipsen och slutsatserna i det sista klippet är värda att höra då och då!
  Om man ändå vore en lika naturlig talare som denne man…

 3. webSimon skriver:

  J: håller med, jag behövde en liten sådan här uppiggning just nu..

  Hej Santos! Tack för din kommentar, ja tipsen på slutet är ju inte direkt ”nya” utan mer av det slaget man kan behöva höra lite då och då för att få lite energi och fortsätta framåt!

 4. Usman Rajab skriver:

  Brian Tracy är en grym talare, men om verkligen söker efter den ultimata sanningen om ”success” så tycker jag att man skall läsa Malcolm Gladwell bok outliers istället. Där går han genom med statistisk data/fakta, som Hans Rosling och han går även igenom ngt som kallar 10.000 timmars regeln. Tycker Brian Tracy påminner mig mkt om boken ”the secret”, och det är bara crap.

  • Mathias skriver:

   Usman: Jag håller med dig, Malcolm Gladwell´s 10.000 timmars regel väger tungt. Brian Tracy har dock nämnt hur han uppnår målsättningar, dvs steg-för-steg. Malcolm´s modell har samma stuk. Att öva lite hela tiden i många timmar tills din förmåga är så finslipad att du tillhör de främsta i ditt valda fält.

   Allt kokar väl ner till att jobba hårt och systematiskt och med en steg-för-steg attityd. Allt annat är bara önsketänkande. Att älska processen är troligen det som alla bör se som målsättningen över allt annat.

   Om du ska bli en ny Arnold Schwartzenegger så lär du bli tvungen att gilla träningsprocessen. Du måste se träning som ett yrke. Så att du kan arbeta timmavis på din förmåga. Jobbar du 10 timmar per dag med träning (jag säger inte att det är optimalt eller särskilt smart, men för matematikens skull) så borde du vara en av de främsta inom bodybuilding år 4. Som ett exempel. Jobba på allihopa och hoppa inte av ”vandringsleden” förrens de där timmarna finns under bältet.

Comment