+ MENY
2010 Dec 31
8

Websimons Nyårskrönika

Jag läser nyårskrönikor på andra internetentreprenörers bloggar och blev själv inspirerad att skriva en egen. Så här kommer en sammanfattning av året och en blick framåt mot 2011.

Min mest logiska affärsidé sjösattes

Det var inte bara min mest logiska affärsidé som sjösattes i början av Mars i år utan även min allra första sådana. MatematikVideo lanserades med försäljning av den första kursen som blev Matematik B. Hemsidan hade funnits några månader redan då med några få rätt urusla egensnickrade html sidor ihopsnickrade i windows anteckningar. Jag insåg tidigt att jag aldrig skulle ro ihop projektet själv så i början av 2010 anlitades en proffessionell programmerare som byggde konto och betalningssystem och så i Mars lanserades detta.

Sedan byggde jag vidare på kurserna och lanserade Matematik C och Matematik A innan sommaren och nu i slutet av november Matematik D. Uppbyggnaden av material för kurserna är ganska tidskrävande och kräver en hel del pill. Särskilt då min egen ambitionsnivå höjs mest hela tiden. I början tyckte jag att det räckte med mindre material för en genomgång än vad jag gör nu. Nästa år kommer vi även att lansera en ny sajt och bygga ut funktionaliteten på sajten samt utöka kurssystemet för att bredda vårt material. En rätt kul sak är att David (min kollega) har byggt ett WP-plugin för videoförsäljning vilket kommer att vara till stor nytta vid nästa videoprojekt (om det blir fler sådana).

På det hela taget är jag själv mycket stolt över sajten och blir lika glad varje gång en kund mailar och tackar för genomgångarna och att de har hjälpt dem att klara sin mattekurs. Det är en stor tillfredsställelse att få sådana mail. Hittills i år har vi haft cirka 500 kunder och ett tiotal skolor som köpt skolkonton, nästa år skall jag börja med marknadsföring av sajten (förutom seo) så det skall blir intressant vad det kan generera. I år har jag sammanlagt spenderat 180 kr på adwords vilket är den enda marknadsföringen jag gjort. Så där kan man bli lite bättre liksom…

Jag började med sökmotoroptimering

I år är även året då jag började lära mig mer om SEO vilket i Maj/Juni resulterade i mina första innehållssajter med adsense. Jag har fortfarande massor att lära mig om sökmotoroptimering. Jag gör fortfarande en massa nybörjarmisstag och sajter flyger upp och ur i serpen. Men några förstaplaceringar har jag ändå knipit vilket är kul. Totalt har jag sedan i Maj startat upp cirka 20 sajter och mer än så orkar jag nog inte göra på ett år ;-). Här på Websimon.se har jag bland annat skrivit om att sökmotoroptimera kategorier, Google straff och  Studie i sökmotoroptimering.

Affiliatmarknadsföring – Mina första stapplande steg

I ett led att försöka bredda mig själv satsade jag i december i år på att lära mig mer om affiliatemarknadsföring. Steget från att sälja sina egna produkter på en sajt till att jobba med affiliatemarknadsföring är ju inte jättelångt men det finns ändå massa att lära sig om på detta område för mig själv.

Tidigare har jag skrivit om split-test och Call to action och just nu tillämpar jag detta på en sajt om försäkringar för att utvärdera det under januari-februari. Jag lovar att återkomma med mer detaljer om hur detta går.

Simon Says WordPress – Themes

Under slutet av året har jag även gett mig in på en helt annan marknad, nämligen WordPress Teman och WordPress Plugin. Det är ännu en ganska ny idé och jag vet inte riktigt vart det kommer leda. I alla fall har jag släppt en Beta version av mitt första wordpress tema Simon says Simple som man kan ladda ner från min facebooksida.Man kan kika på det live på IT-bloggaren ITStaaf eller på bloggkollegan Herr-K’s sajt om att investera i silver.

Jag håller även på med ett slags affiliate – plugin med tanken att skapa interaktion med besökaren för att snabbare ”tratta ner” mot rätt call to action för besökaren. Det pluginet är i princip klart förutom att jag behöver rensa lite i koden och skapa en bättre statistikfunktion för att hålla kolla på besökarens val.

Sammanfattning 2010 med blicken mot 2011

Jag ser 2010 som mitt första internetentreprenörsår. Jag är nöjd med det även om det har inneburit en himla massa jobb och frustration över krånglande datorer, koder, domäner, teknik och trötthet. Lönen för mödan är ändå tillräcklig. Jag gör det jag vill göra och det jag tycker är roligt och spännande. Jag ser det knappt som jobb, snarare som en hobby. Och jag vill ändå påstå att så länge jag lär mig nya saker så tycker jag detta är roligt. Nästa år tänker jag rocka loss totalt på en massa nya skitroliga projekt och fortsätta göra det jag vill göra så länge hälsan och kroppen hänger med!

Gott nytt år önskas från Simon!

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

8 Kommentarer

 1. Fredrik skriver:

  Gott nytt år Simon! :)

 2. websimon skriver:

  Fredrik: Detsamma!

 3. Benny skriver:

  Kul att läsa om ditt 2010, du är en driven person Simon 😉
  Har själv summerat mitt 2010 på min blogg. Har du satt upp några mål för 2011?

 4. websimon skriver:

  Benny: Jag har börjat skissa på några mål, de första hade drag av storhetsvansinne så jag får fundera igenom dem igen 😉

 5. Jonas skriver:

  Grymt kul att läsa! Vi har ju på nåt sätt vandrat samma väg, du jag och Herr K. Från att vara inbitna ekonomi- och investeringsnördar har vi börjat investera i kunskap, oss själva och tiden som krävs för att kunna börja få inkomster från nätet. Och det är riktigt häftigt, om jag får säga det själv.

  Det gör mig glad att läsa om matematikvideos framgångar inte bara för att de är dina framgångar, utan också för att det är en verksamhet som faktiskt hjälper människor till bättre betyg och – i förlängningen – bättre liv.

  Ser med spänning fram emot 2011 och vad året har i rockärmen för oss, och hoppas att vi fortsätter på inslagna spår och lyckade samarbeten!

 6. websimon skriver:

  Jonas: Ja det är kul att det bär även om det fortfarande definitivt är på vingliga ben, Det skulle fortfarande kunna vara så mycket bättre men man får väl lära sig att leva med den processen som entreprenör. Nöjdhet?!

  Det är jäkligt kul att ha fått följa dig också sedan de gryende entreprenörsplanerna på ekonomibloggsnivå 😉 Hoppas på fortsatt fantastiskt samarbete!

Comment