+ MENY
2012 Mar 4
6

Uppdatering kring affiliateprojektet

Jag påbörjade i höstas en bloggserie om uppbyggnaden av ett affiliateprojekt inom klädnischen. Jag kände att jag ville skriva om hur jag tänker och bygger upp mina projekt över en längre tidsperiod från de allra första stegen till förhoppningsvis en lönsam sajt. Nu tänkte jag att det är dags att göra en uppdatering kring hur det hela utvecklas.

Att få sajten att ranka bra

Målet just nu med sajten som du hittar här är att få den att ranka högre. Den har sedan några veckor stabiliserat sig kring positioner kring 20 – 40 i sökresultatet och då tycker jag att det är dags att jobba mer målmedvetet med få index, kategorier och enskilda inlägg att ranka högre. Det är alltid viktigt att jobba med en naturlig ökning av antalet länkar och försöka att inte stressa fram resultat. Nischen är förstås hårt konkurrensutsatt och det kommer att krävas en hel del länkarbete, innehåll och hårt arbete för att hitta uppåt mot bra och lönsamma positioner. Men förra gången jag skrev om projektet så låg sidan låååångt ner i resultatet så det går ändå framåt. Sidan snittar i nuläget på cirka 15 – 30 unika besökare om dagen. Ingen imponerande siffra direkt men med tiden skall det nog gå att öka det ganska markant.

Att möta besökarens behov

Den andra sidan av att skapa ett lönsamt affiliateprojekt är förstås även att optimera själva sidan on page. Som publisher säljer man ju aldrig sina egna produkter utan andras. Så på något vis behöver man hitta en struktur på sidan bestående av texter, bilder, länkar och struktur som bemöter besökaren på ett bra vis. Jag har i andra projekt ökat intäkterna markant bara genom små och enkla förändringar på själva sidan. Men för att lättare kunna testa olika varianter behövs det mer besökare. Så jag får vänta med alltför intensiv utveckling inom detta område och framförallt fokusera på sökmotoroptimeringen.

Om pluginet som styr produktflödena

Jag gav mig också in i det här projektet för att jag ville testa att arbeta med produktflöden. För att kunna kontrollera detta från början till slut så byggde jag ett plugin som läser in xml listor till databasen och som uppdateras automatiskt. Det här pluginet har fungerat bra tills jag skulle läsa in en större feed. Då fick jag problem med att den loop som läser in och sorterar alla kategorier ”timear” ut. Det här går alldeles säkert att fixa bara jag får lite tid till att sätta mig ner och optimera loopen. När jag väl har gjort det så ska jag lägga till två nya butiker på sidan också.

Slutligen för alla som funderar på vad sidan egentligen drar in i pengar så kommer det häpnadsväckande och chockerande resultatet: 45kr hittills.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

6 Kommentarer

 1. Fredrik skriver:

  Hallå! Trevlig läsning. Det ska bli kul att följa utvecklingen av sidan. Sidan ser riktigt bra ut, hör av dig om du någonsin får för dig att börja sälja din plugin till allmänheten..

  • Simon skriver:

   Hej Fredrik! Jag har fått frågan om att sälja pluginet några gånger och det är egentligen inget jag har något emot. I nuläget är det dock för ”rufft” och kräver kunskaper i php, js och css för att få att rulla bra. Men i framtiden kommer det säkert att ha utvecklat sig såpass mycket att jag kan tänka mig att dela med mig av koden på något vis.

 2. Jens skriver:

  Hej Simon!
  Jag trillade in här av en slump men har nu läst alla artiklarna i den här serien, väldigt intressant! Jag håller själv på och experimenterar med något liknande, en sida som hämtar in produktflöden helt enkelt, men i en helt annan nisch än din.

  Än så länge är det dock bara i experimentstadiet som sagt, för det finns ett par saker jag inte kunnat lösa. Tänkte fråga dig om råd om det går bra?

  Jag kan inte riktigt lösa kategoriseringen på ett bra sätt. När jag hämtar in ett produktflöde så skapas ett inlägg för varje produkt. Så långt bra. Men alla annonsörer hanterar kategorier så olika, så det bästa sättet jag hittills fått ett bra resultat med kategorier på sida är att manuellt kategorisera inlägg innan dom publiceras. Men det här blir såklart väldigt tidsödande.

  Har du nåt tips på hur du själv löst detta? Eller kanske kan du peka mig i rätt riktning så att säga?

  // Mvh Jens.

  • Simon skriver:

   Hej Jens och vad roligt och kul att läst igenom inläggen :-) Jag har, precis som du, jobbat en hel del på att lösa kategorisering av olika produkter och till slut valt att lösa det på följande vis:

   När jag uppdaterar flödet så så har jag i denna en loop som detta görs valt att lägga in en sorteringsfunktion som i princip ”känner igen” olika typer av kategorier och sedan sorterar in dem i, en av mig bestämd, struktur. Jag har alltså valt att först bestämma vilka kategorier jag vill ha på sajten och strukturerar varje enskilt flöde utifrån detta.

   Jag har heller inte valt som du att göra enskilda inlägg för varje produkt i rädsla för att dessa försvinner eller anses vara alltför lika e-butikens produktsida utan den del av sajten är helt dynamisk och är egentligen bara en sida.

   Hoppas att det går att förstå hur jag tänkt, själv tycker jag att detta fungerar skapligt. Annars är du välkommen att skicka iväg ett mail så kan vi diskutera vidare!

 3. Jens skriver:

  Tack för svaret Simon,
  det låter som ett smart upplägg! Jag hade nog fastnat lite i tänket att jag måste hämta in allting från feeden, men om man istället går igenom det hela grundligt en gång och tittar igenom vad man faktiskt behöver och vill hämta in, så blir det nog enklare att automatisera. Ska fila på en lösning!

  Ja, kanske är det dumt att skapa inlägg för varje produkt, det kanske du har rätt i. Det är ju lite av ett experiment som sagt, så det blir intressant att se vad det får för utfall!

  Ska fortsätta följa dig och din blogg, hittade mycket intressant här! Jag hör av mig när jag lagt upp mitt projekt live så kan du få ta en titt också! :)

  Ha det gott!
  // Mvh Jens.

Comment