+ MENY
2011 Jun 13
9

Testar WordPress SEO av Yoast

Tänkte skicka ut ett kort tips till dig som, liksom mig, har missat att testa WordPress SEO av Yoast. Tycker det är värt att lyfta fram det här pluginet en extra gång för dig som inte testat det.

Yoast SEO plugin till wordpress

Du ser hur din träff i sökresultatet antagligen kommer att se ut, mycket trevligt!

Det finns en uppsjö av seo plugin till wordpress och det jag själv oftast använt är All in one SEO Pack som kanske är det som tidigare varit det allra populäraste. Men i helgen gav jag sent om sider WordPress SEO av Yoast en första chans. Jag har tidigare varit lite för lat för att sätta mig in i det ordentligt och kört på i gamla hjulspår (som också fungerar) men måste säga att jag är imponerad av det här pluginet som väl får anses vara mer avancerat än vad som finns med i gratisversionen för All in one SEO.

Vad jag gillar bäst med detta SEO plugin

Det jag själv uppskattar allra mest med det här pluginet och som inte finns med i andra plugin som jag använt är följande:

 • Man får en enkel textanalys under tiden man skriver inlägget.
 • Du får en bild (snippet preview) av hur din artikel (antagligen) kommer att se ut i sökresultatet. Detta gör att du kan finjusterar titeln på bästa vis.
 • Det innehåller stöd för att sökmotoroptimera min favoritsida i wordpress nämligen kategorierna.

Det finns förstås en mängd andra viktiga saker att ställa in i detta plugin också för sajtstrukturens helhet i seo perspektiv men ovan nämnda punkter är det jag själv vill lyfta fram. Har ibland varit rätt sugen på att köpa pluginet scribe SEO men har inte riktigt tyckt att priset varit motiverat för vad jag tror att jag kommer få ut av det. Detta plugin tycker jag tar mig en bit på vägen mot det.
Sedan tror jag tyvärr inte att det går att konvertera på ett enkelt sätt från allin one seo pack till WordPress SEO. Men startar man upp en ny sajt eller om man har hanterbart med innehåll för att ändra plugin kan nog detta vara bra.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

9 Kommentarer

 1. Johan skriver:

  Jag installerade detta plugin på min hemsida som jag uppdaterade.. Jag har stött på ett problem, sidan indexeras aldrig om. Jag har väntat i 4 dagar nu trotts att jag pingat sidan och fixat inlänkar som borde göra så sidan indexeras om.

  Jag kollade i källkoden och såg att denna rad låg där:

  Antar att det är de som strular? Hur får man bort den raden? Tacksam för hjälp :)

 2. websimon skriver:

  Hej Johan, jag ser inte koden då denna inte verkar komma med i detta inlägg. Jag kan bara gissa vilt att det är någon slags noindex kod som kommit med?!

  Börja med att kika så att du inte av misstag har valt att gömma sidan i wordpress. Du hittar den inställningen under inställningar -> Integritet

  Nästa grej är nog att kolla att yoast pluginet inte är inställt på att inte indexera något. Detta kan du kolla i pluginets inställningar under indexation och även på enskilda inlägg, sidor och kategorier.

  Kanske kan detta hjälp?

 3. Johan skriver:

  Jag har kollat allt det. Slutade med att jag letade in mig i en av alla PHP-filer för pluginet och tog bort canonical (Tänkte inte på att det inte brukar gå att posta med taggar i kommentarer i förra inlägg). Så nu är det problemet löst. Jag pingade sidan på nytt och hoppades på att google skulle hitta den nya sidan men icke.

  Jag körde sidan i w3’s validator och då fick jag några varningar och då var det några / som var fel, det har jag ännu inte fixat. Tycker ändå inte problemet borde ligga där?

  Tack och bock.

 4. Mikael skriver:

  Finns ett plugin som skall sköta överföringen från All in SEO Pack till Yoasts som heter SEO Data Transporter.

  Jag har också varit sugen på att testa Scribe SEO, men har du endast bloggar på svenska så fungerar inte pluginet, då det bara stöder engelska.

 5. websimon skriver:

  Hej Mikael!

  Tack för tipset med seo data transporter, skall jag definitivt kolla upp. Tack också för infon med scribe, är det åäö som ställer till det?

  • Webmastern skriver:

   Vet faktiskt inte vad problemet är, står på deras hemsida att pluginet i dagsläget bara stödjer engelska, men att de planerar att utöka antalet språk.

 6. Stefan Bergfeldt skriver:

  Jag har testat det på en installation av WordPress Multisite. Det fungerar inte :(

 7. Bruger det selv. Det spiller bare :) Tidligere brugte jeg All In One SEO, men nu bruger jeg kun dette.

 8. Patrik skriver:

  Testat SEO Ultimate?

Comment