+ MENY
2010 Dec 11
13

Simon Says Simple – Beta

Så var det dags att släppa mitt första wordpresstema i en slags Beta version för gratis nedladdning. Men innan jag berättar var du laddar ner det och vad som ingår i temat så vill jag bara skicka ut några tack på vägen på ett annat språk.

Attributions:

 • Thank you Arcreyes for letting me use one of your beutiful pictures as the default header picture in the theme. It´s easy to change the headerpic in the theme but it´s great to start with something nicer than my own pictures 😉
 • Thank you ITstaaf, Herr K and Jonas for testing the theme and giving me ideas on the way!

Ladda ner Simon Says Simple

Så, över till svenskan igen. Om du vill testa temat så kan du ladda ner temat från min facebook sida. Det enda som man behöver göra är att ”gilla” min facebook sida för att kunna ladda ner zip filen. Känner du att detta är jobbigt kan du ju alltid mikrogilla sidan en stund genom att först ladda ner filen och sedan klicka ogilla.. 😉 Men det vore helt enkelt lite kul med fler än 7 personer i min facebooksida och jag lovar att inte spamma er med något som jag inte själv skulle vilja få reda på inom områdena webbdesign, wordpress, seo och affiliatemarknadsföring!

Vad innehåller temat?

Sedan jag för några dagar skrev om arbetet så har några funktioner tillkommit som jag är glad över att jag fick med, bland annat har jag gjort det enklare att byta ut headerbilden till en egen bild och jag har  lagt in formulär för att kunna klistra in tex adsense annonser i inlägg. Jag gör här en specifikation över de delar som är specifika för just detta tema:

 • Man kan välja var man vill att contentkolumnen ligger. Till vänster, i mitten eller till höger.
 • Det finns en inställningsmöjlighet att kunna inaktivera headern i temat och byta ut bilden mot sin egen eller lägga in egen kod i det området.
 • Det finns en genomtänkt tanke i SEO strukturen i temat. Framförallt att H – strukturen sitter som den ska och att det finns en god möjlighet att även kunna sökmotoroptimera arkivsidor rätt.
 • Man kan lägga in egen kod, annonser, script osv efter inläggsrubriker och efter inlägget. Man har även inställningsmöjligheten att endast visa annonserna i inlägget (single) eller om de även skall synas på startsidan (home).
 • Man kan enkelt koppla urler till de sociala knapparna eller inaktivera de man inte använder.
 • Det finns ett område ovanför footern med tre widgets. Detta område kan man välja att gömma om man inte vill använda sig av det.
 • Det finns även ett widgetområde under menyn.
 • Man kan inaktivera kommentarer om man vill.
 • Man kan välja om författarnamnet syns eller inte.

Jag tror jag fått med det mesta här ovan som är specifikt för detta tema rent inställningsmässigt.Det finns säkerligen en hel del saker som kan förbättras av allt detta ovan eller som är otydligt, så om du testar och hittar något skumt så är det bara att fylla på i kommentarsfältet i detta inlägg så skall det nog kunna fixas!

Jag har ju gjort temat för att det förhoppningsvis skall komma till användning för andra och inte bara mig själv. Inte desto mindre så är ju detta mitt första försök och som sådant kommer det ju inte att vara perfekt. Men om just du vill använda det till din blogg eller sajt så vore det helt fantastiskt! :-)

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

13 Kommentarer

 1. Nabil skriver:

  Jag är inte i behov av ett nytt tema för någon sajt för tillfället. Men när jag väl blir det så lovar jag att testa på detta. Ser riktigt bra ut! 😉

 2. websimon skriver:

  Nabil! Det låter bra det! Det är förstås mycket trevligt om du vill testa på temat och komma med bra förslag på förbättringar!

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Simon R, Jonas Grenfeldt, Jonas Grenfeldt, Simon R, Simon R and others. Simon R said: Släpper WP – Temat Simon Says Simple – Beta: http://bit.ly/esrWjx Testa gärna! RT = happiness […]

 4. Christian skriver:

  Intressant! Är det så att du såg en länkstrategi här?

  Jag har precis skapat min första wp-pluggin, för att lära mig(kommer komma post om detta på disruptive), känns som vi hade samma tanke?

 5. websimon skriver:

  Hej Christian!

  Nej tanken var egentligen mest att det var roligt att få lära sig hur wordpress fungerar och samtidigt få damma av lite php kunskaper från förr ;-). Men visst skulle jag bli stolt och glad om någon använder sig av temat och låter länken ligga kvar som tack för jobbet 😉

  Jag skall kolla in ditt plugin då när det kommer! Spännande!

 6. Christian skriver:

  Jag är ganska säker på att du har en länkstrategi här även om ingen använder ditt tema, borde finns många temakataloger att lägga upp den i?

 7. […] Mitt wordpresstema Simon Says Simple […]

 8. Laila Amrouche skriver:

  Hej Simon,

  Jag har precis lagt upp min första blogg, men min header skyms av sidan…
  -kan man flytta ned sidan för att synliggöra headern eller måste jag byta tema?

  Om jag byter till ditt tema; måste jag göra om allt inne på sidan eller överförs opt-in boxen m.m?

  Stort tack på förhand!

 9. websimon skriver:

  Hej Laila! Kul att du startat din första blogg. Här kommer lite svar så gott jag kan:
  – det finns något som kallas css – stilmall till ditt tema, där måste du ändra följande om du vill köra på det temat du har nu: divtaggen #header –> Öka värdet på height till samma antal pixlar som din bild är på. Ändra i divtaggen #globalnav på värdet till top till ett högre värde. OBS: Gör dessa ändringar på egen risk och ta gärna backup innan. Det är alltid svårt att förklara för ngn annan (särskilt i en kommentar) hur detta fungerar.

  – Svaret på din andra fråga. Nej ditt innehåll försvinner inte för att du byter till mitt tema. Däremot kommer det nog att kräva en del modifieringar innan det kommer att se bra ut om jag gissar. Du använder just nu ett två kolumners tema och mitt är ett trekolumners. Så det krävs lite inställningar innan det kommer att se snyggt ut. Däremot kommer du inte få problemet med headern då stilmallen är bättre gjord i mitt tema än det du använder nu (kliar mig på ryggen lite 😉 )

  Lycka till!

 10. Laila Amrouche skriver:

  Nu ser den bra ut va? Stort TACK för hjälpen!

 11. johanna skriver:

  Hej! Det är ett jätte bra tema men jag har en fråga kan man göra headern större än så? tacksam för svar// Johanna

 12. websimon skriver:

  Hej Johanna!

  Det är lite svårt för mig att veta exakt vad du menar med att göra headern större. Är det på höjden eller längden du vill göra den större?

  Temat stödjer att du lägger in en egen header och då kommer headern att anpassa sig efter detta. Du kan ju också anpassa bredd (width) och antal kolumner (columns) och hur breda dessa skall vara i temat och då gäller det också att fixa så att headern passar till just den bredd du valt i tex ett bildbehandlingsprogram.

  Du kan om du vill skriva din url här i kommentarerna eller kontakta mig (se mail här: http://websimon.se/om/) så blir det lättare att förstå vad du menar!

Comment