+ MENY
2011 Nov 8
7

Så värderas kraften i olika länkar – Resultat Undersökning

Jag har nu sammanställt resultatet på den undersökning jag gjorde om länkar här på bloggen förra veckan. Jag tänkte återge resultatet först med lite tabeller och färgglada diagram. Diskussionen om länkar hoppas jag förstås fortsätter i kommentarerna här nedan.

Så värderar läsarna kraften i olika typer av länkar

Antalet som svarade på undersökningen: 35 st.

Först resultatet i tabellformat:

Värdera kraften hos länkar

Resultatet i diagramformat:

Sammanfattning av Resultatet

Sammanfattningsvis kan man ganska tydligt se att läsarna av den här bloggen framförallt värderar relevans, nyskrivet innehåll och en koppling till startsidan. Lägst kraft anser man att länkar från länkkataloger, footerlänkar och sociala bokmärken har. Jag antar att de flesta som gjort undersökningen är intresserade av SEO eller internetmarknadsföring av olika slag och har mer eller mindre erfarenhet av att jobba med sökmotoroptimering. Så jag hoppas att resultatet är någorlunda tillförlitligt.

Själv kan jag tycka att det man kanske missar med en sådan här undersökning är att variationen av länkar kanske kan vara viktig också. Om man jobbar med inlänkning för ensidigt kan det mycket väl hända att man hamnar i filter eller helt enkelt inte rankar särskilt väl.

Så detta blev alltså resultatet, vad tror du om det? Håller du med? Missar undersökningen någon viktig aspekt?

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

7 Kommentarer

 1. Jonas skriver:

  Oj, intressant att footerlänkar värderas lägre än sociala bokmärken och forumlänkar ^^

 2. Simon skriver:

  Ja inte för att det är någon väldig skillnad men jag håller nog med om att footerlänkar visserligen kan ge något, sociala bokmärken måste det nog till mängder av för att det skall märkas, men jag har förstås ingen statistik på just det

 3. Rasmus skriver:

  Väldigt konstigt att länkar från forum ”bara” kommer på plats 8 !

  Väljer man ut ett fåtal forum inom sin nisch och är aktiv dagligen så får man ju extremt inriktad trafik till sina sajter. Har man dessutom byggt upp ”trust” så att andra forum medlemmar litar på en får man ännu mer trafik.

  Dessutom så hade jag hellre tagit en länk ifrån gammalt innehåll som var relevant än att få en länk ifrån helt nyskrivet innehåll.

  • Simon skriver:

   Jag tror att det handlar precis om det du skriver att dessa länkar kan komma att betyda mer och mer om man bygger upp förtroendet på lång tid på ett forum. Många som sätter lågt betyg på forumlänkar kanske bara tänker att man gör ett kort besök och lägger till sin profil med sin länk? Och då skapar det ju varken trafik eller förtroende. Men jag gissar lite här…

 4. Rasmus skriver:

  Tror att du kan ha helt rätt där Simon. På de flesta forum kan man enkelt hitta massor av personer som har postat 5-10 inlägg för att sedan aldrig mer dyka upp. Jag ska inte ljuga, i början gjorde jag själv exakt likadant och detta var enbart för att jag ville skaffa enkla länkar till mina sajter.
  Detta är givetvis helt fel och nu har jag istället raderat konto på de forum där jag inte är speciellt aktiv och istället riktat in mig på 2-3 stycken.

  Det krävs för mycket tid för att vara en aktiv medlem på 10+ forum…

  Ett bra tips för att bygga upp förtroende på forum är att hjälpa andra människor med deras problem. Gör man detta blir man oerhört populär och förtroendet ökar. Visst, det tar lite tid men i slutändan ger det så mycket tillbaka till en. Det är värt varenda sekund av den tiden.

 5. Erik skriver:

  Är det här baserat på trafik? Eller baserat på länkkraft?

Comment