+ MENY
2011 Okt 24
7

Projektet om Barnkläder fortsätter

Jag började att skriva och berätta om mitt senaste affiliateprojekt för två veckor sedan. Sedan dess har jag hunnit göra några saker med detta projekt så här fortsätter historien om detta affiliateprojekt om barnkläder.

Innehåll

Sedan sist har jag egentligen fokuserat mest på att få till ett xml plugin som jag kodat själv och att göra en designskiss. Men det viktigaste på en ny webbsida är förstås innehållet. Jag vill gärna att det finns ett 20 tal unika artiklar innan jag ens börjar fundera på att sökmotoroptimera. På sin höjd kan jag tänka mig att ta någon/några länkar till sajten för att indexera den och att jag lägger till den i några kataloger som jag vet är snabba att få upp en länk på.

Det har därför skrivits några artiklar och min content skrivare har även börjat sitt arbete för att få till relevant och förhoppningsvis så unikt innehåll som möjligt. Men mer skall det till. Målet får bli att få till i alla fall ett hundratal artiklar på sajten.

XML plugin – importering av feeds

Som jag skrev om i det förra inlägget så har jag också satt som mål att skriva ett eget wordpress plugin för att kunna

 • Importera feeds i xml format.
 • Kunna enkelt visa produkterna på sajten.
 • Kunna filtrera/söka bland produkter på ett användarvänligt vis.

Nu är den första versionen klar av pluginet och det rullar också på sajten (http://barnklader-pa-natet.com). Om du vill kan se hur det fungerar där genom att gå in på en produktkategori. Fick till en någorlunda bra paginering och filtreringsfunktionen som nästan (men inte riktigt) fungerar till 100% 😉

Där vill jag gärna få till lite bättre och relevant filtreringsfunktion samt att jag vill kunna skapa mer ingångar mot produkter. Men de stora bitarna i pluginet är definitivt klara.

Härnäst – mer och bättre innehåll och design

Jag gjorde en design i helgen som jag också lade upp för att testa hur den rullade tillsammans med pluginet. Jag är ännu inte nöjd med hur den ser ut så framåt behöver jag även fokusera på att få till en bra förstasida. Framförallt vill jag få till jQuery slidern och integrera den med mitt xml plugin samt att det blir mer ”liv” och ”sälj” på förstasidan.

Jag kommer att fortsätta att beskriva utvecklingen av det här projektet, jag hoppas att du som själv håller på med affiliatemarknadsföring tycker att det känns spännande och meningsfullt att följa!

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

7 Kommentarer

 1. Mikael skriver:

  Intressant att följa. Tycker du kommit en bra bit på vägen. Själv gjorde jag det enkelt för mig och köpte ett plugin som fixar feeden. Dock med begränsningen till cvs.

 2. websimon skriver:

  Hej Mikael, tror inte det spelar någon roll om man använder csv eller xml, det är ju samma information. Jag ville dock lära mig lite granna om det som kallas för domdocument i php för att kunna hantera xml listor så det fick bli den vägen. Det jag däremot funderar lite på är om det är så att csv pluginet du har gör ett inlägg av varje Produkt? I så fall känns det lite som om det kan vara risk för duplicate content?

 3. […] steget att bli företagare på heltid och jag önskar honom lycka till med det och hans projekt med barnkläder Tar gärna emot tips på bra bloggar att följa. Lägg in en kommentar om andra eller kanske din […]

 4. internetprojekt skriver:

  Hej, fin sida. Undrar om du även säljer din plugin-lösning letar efter en bra plugin för WP, men inte såld på de jag kollat in. Sen undrar jag över det du skrev om duplicate content, hur klarar du dig från det. /Fredrik

 5. Simon skriver:

  Hej Fredrik, min tanke om Duplicate är att man till att börja med får börja att skriva ett 20 – 30 tal artiklar som är unika i så stor utsträckning som möjligt och vara lite försiktig med inladdandet av produkter. Om det första man gör är ladda in ett feed plugin och sedan köra är det nog lite risk för duplicate. I mitt plugin har jag gjort så att jag har en manuell del så allt är inte automatiserat.

  Jag skulle gärna sälja pluginet vidare men det är verkligen inte redo för det i nuläget. Det finns en (liten) del i det som kräver lite klipp och klistra för tillället vilket man förstås inte kan leverera vidare som en säljbar produkt. Men i framtiden så kanske jag slutför det helt och hållet och då skulle det vara intressant.

 6. Andreas skriver:

  Läste i en Binero blogg post att du satte nofollow på alla de produkter som är importerade via produktflöden för att undvika duplicate content. Har du byggt ett eget plugin för att lösa detta problem? eller löser man det något annat ställe?

  • Simon Rybrand skriver:

   Hej Andreas

   Hela pluginet som sköter feeden har jag byggt själv. Det är numera byggt så att deT importerar in en CSV fil och sedan sköts kategorisering och hur produkterna visas via pluginet. Dvs produktlänkarna produceras via pluginet.

   Målet var från början att kunna automatisera detta mer än vad jag har lyckats med. Det krävs fortfarande väldigt mycket manuellt arbete för att få det att fungera.

Comment