+ MENY
2011 Dec 5
6

På G i wordpressvängen

Den senaste tiden har jag inte bjudits på några större möjligheter att varken blogga eller vara närvarande på sociala kanaler som twitter eller Google+. När man har för mycket så blir det vissa saker som blir lidande helt enkelt. Bland annat bloggandet.

Men idag tänkte jag i alla fall skriva en lite update kring min lilla internetverksamhet medan jag renderar lite videos till Matte E.

På G i wordpressvängen – Plugin till höger och vänster

Under hösten har jag byggt ihop 4 olika plugin till wordpress. Bland annat har det blivit ett plugin som används för att importera xml listor och sedan kunna lägga ut produkter på en sida (används på min sida om barnkläder), ett plugin för självrättande prov (kolla kapiteltestet här på matematikvideo), ett bildspelsplugin (som inte är riktigt klart) och nu senast har jag byggt ett plugin för att hantera tabeller (inte databastabeller) på ett enkelt och smidigt sätt. Det har alltså blivit en hel del kodning den senaste tiden och en hel del mer eller mindre färdiga projekt.

Ett tabellplugin med en hel del funktionalitet

De flesta av mina plugin har jag byggt för att utöka funktionaliteten på mina wordpressajter och för att enklare kunna administrera dem. Jag hade egentligen inte tänkt att lägga ut dem varken i wordpress katalog av plugin eller sälja dem. Men det senaste jag gjorde för att hantera tabeller tror jag ändå kan fylla en funktion i wordpressvärlden. Det är ju ganska stökigt att hålla på med <table> taggar när man skriver inlägg eller sidor så ett plugin med shortcodesfunktionalitet och bra tabellredigeringsfunktionalitet tror jag verkligen kan vara många till hjälp. Så nu tänkte jag lägga ut mitt tabellplugin gratis här på bloggen (snart i alla fall) och se om jag kan få det godkänt av wordpress katalogen. Innan jag beskriver lite lite till om det så en snabbt visning av en tabell skapad i pluginet:

WEBBHOTELLERBJUDANDEVILLKORKOMMENTARGå till
WEBBHOTELLERBJUDANDEVILLKORKOMMENTARGå till
Binero100 GB utrymme2000 GB trafik. Obegränsat antal domäner69 kr/mån45 dagar öppet köpMycket bra webbhotell att starta medTill Binero
Loopia 5 GB Utrymme50 GB trafik. Obegränsat antal domäner83kr/mån Gå till Loopia
One 3 GB UtrymmeObegränsad trafik. Bara EN domän12 kr/MÅN, Får Google Adwords kupong. Budgetval för dig som endast vill ha EN domän! Bra Chatsupport för nybörjaren One.com

Så här ser det ut när man lägger till innehåll

Såhära ser det ut när man ställer in designen

Jag har lagt till ett tiotal färdiga ”skins” i pluginet och så har jag även skapat en funktionalitet så att man kan ställa in pluginet precis som man vill färgmässigt. Jag måste bara kolla igenom koden, skriva en readme.txt (så tråkigt…) och lägga till colspan och rowspan så är det klart sedan att tankas upp i wordpressvärlden. Det skall bli kul att se om det kan få ett gäng användare.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

6 Kommentarer

 1. Webmastern skriver:

  Kan tänka mig att det kommer att vara ett plugin som blir användbart för många. Hojta till när det är klart så kan jag skriva en bloggpost.

  Ditt xml-plugin tror jag det är många som skulle vilja lägga vantarna på. Kanske sälja?

 2. Simon skriver:

  Hej webmastern, absolut det skall jag göra!

  Det kanske kommer en version av xml pluginet som jag säljer så småningom. Det är alldeles för grovhugget för tillfället och inte alls användarvänligt. I vissa fall måste man in i koden för att ställa in saker och det går ju inte för sig 😉

  Men kanske att jag gör något av de i framtiden!

 3. Jag som använder mycket tabeller på mina sajter kommer lätt använda den flera gånger om! Ser riktigt bra ut!

 4. Simon skriver:

  Hej Andreas, vad bra! Jag använder gärna själv tabeller på sajter så det kommer ju ursprungligen från ett behov jag själv har för att hantera alla tabeller jag har på en sajt. Nu skall det bara bli klart också 😉

 5. Fredrik skriver:

  Wow det ser jag verkligen fram emot! Letade mycket förut efter lämpliga plugins till wp för att skapa samt hantera tabeller men hittade aldrig något som föll mig i smaken. Men vad jag sett av ditt redan så ser det otroligt snyggt ut!

  • Simon skriver:

   Kul att du tycker så fredrik!

   Jag har själv redan börjat använda pluginet och det har förenklat tabellhanteringen avsevärt för mig på kort tid så jag tror verkligen att det kommer att fylla en funktion. Men som sagt, jag måste bara ha tid och ork att skriva de sista raderna kod för att ”knyta ihop säcken”

Comment