+ MENY
2011 Feb 10
6

På G i mina projekt

Ibland är det skönt att skriva av sig vad man håller på med. Och här är ett sådant inlägg

På wordpressfronten är allt fortfarande Beta

Jag har nu byggt två teman som nästan är färdiga men aldrig riktigt lyckas bli helt klara. Detta är mitt eget fel då jag höjer ribban funktioner jag vill ha med. Själva grejen med att göra saker som inte riktigt blir klara är oftast oerhört fruktlöst och ingenting jag alls trivs med. Jag strävar alltid efter att komma till avslut och när det tar längre tid än jag trodde blir jag lite frustrerad.

Gör ett val kära besökare

Det ena temat jag gör kallar jag för Simon says Simple och det andra för Simon says Affiliate. Egentligen är bägge namnen s.k. arbetsnamn och man kanske borde hitta på ett lite mer icke-kopplat-till-mitt-namn-namn istället. Dock har de här två namnen bitit sig fast i utvecklingsprocessen så det får duga så länge i alla fall. Simon says Simple har i skrivande stund blivit allt annat än simple. I nuläget är det ett 30 tal olika inställningsmöjligheter där den framtida hypotetiska användaren har val mellan 2-3 kolumner, varlfri bredd på kolumner, olika kodboxar här och där, 4 widgetområden, egen banner, styra excerpts exakt efter önskemål osv osv… Så vad skall man dra för slutsats av detta? Har jag tagit mig vatten över huvudet? Svar JAA!

Det andra temat är egentligen en omarbetad version av det första men där kontrollpanelen har byggts om i form av en anpassningsbar call to action box som dyker upp endast på startsidan. Just nu har den ett enkelt formulär med två olika valmöjligheter och där besökaren får ett sökresultat beroende på vad man fyller i. Detta gör att jag enklare kan tratta ner besökaren mot rätt typ av innehåll. Jag har testat detta under januari på en sajt och konverteringen ökade med 725% vilket ju är lite bättre…. Men det var från låga nivåer så sätt inte morgonkaffet i halsen när du läser det. Om du nu läser vid morgonkaffet vill säga. I alla fall har jag döpt hela tänket till engage to action och känner mig lite stolt att ha hittat på ett svengelskt uttryck (om nu inte någon annan hittat på ngt liknande..)

Anlita en gästbloggare!

Jag gästbloggade hos webmastern om bilder och creative commons häromdagen och det var kul så jag skickar härmed ut en inbjudan/ansökan till dig som vill ha en gästbloggare (alt. intervjuoffer) på din grymma blogg. Jag kan skriva om lite allt möjligt exkl. politik (kan inget), datorspel (är värdelös på det med), mode (t-shirt och jeans eeeh..) och hästar. Så är du intresserad så är det bara att kontakta.

Design till n.nu

Jag gillar verkligen Jim Westergrens tjänst n.nu och tycker att han gjort ett grymt jobb med att ta fram en tjänst där verkligen ALLA kan skapa en egen hemsida. Själv använder jag det till några småsajter och det fungerar verkligen bra för det ändamålet. Nu har jag bidragit till den tjänsten genom att bygga ett gäng designmallar (tre stycken just nu) som nu ligger uppe. Det var rätt kul att bli klar med tanke på att mina wordpressteman har hamnat i kretsloppet i primärminnet på datorn.

Annat och så men det blir ju för mycket!

Jag håller på med ganska mycket andra projekt också men nu måste jag sluta skriva innan allt blir på tok får långt. Mestadels är det matematikvideo och nya kurser och funktioner där. Men mer om det en annan gång…

Läs också:

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

6 Kommentarer

 1. Vad kommer du göra med dina WP-teman? Kommer du släppa dom fri? Eller hur har du tänkt? =) Är nämligen intresserad av ditt ”Simon says Affiliate” då jag tror mig hittat sidan du har testat på. Riktigt bra lösning!

 2. Jonas skriver:

  Ska bli muy intressant att följa det här, speciellt med din e-t-a-funktion =D 725 % är ju onekligen en ganska intressant siffra oavsett utgångsläge…

 3. websimon skriver:

  Andreas: Bra fråga 😉 Jag vet inte ännu vad jag skall göra med dom faktiskt, det har blivit lite så att jag tyckt det varit väldigt kul att koda dem och alla funktioner i dem och sedan har jag inte haft ett tillräckligt avgränsat mål att jobba med. Men jag skulle tro att jag kommer att försöka avsluta simple temat relativt snart och släppa det helt fritt. Vad det gäller affe-temat så är det verkligen ett ”misch masch” av php kod och skall man använda det i nuläget krävs lite programmeringskunskaper. Sedan vet jag inte mer än så faktiskt…. Men har du en idé så maila mig den så får vi se vad vi kan göra. 😉

  Jonas: e-t-a yeeah 😉 låter amerikansk affiliate smörja och jag gillart… Jo siffran är intressant. Har precis lagt upp det på försökssajt nummer två med några nya funktioner så jag kommer veta mer framåt hur väl det verkligen fungerar.

 4. Jonas skriver:

  Följer med intresse =)

 5. Fredrik skriver:

  Fan du är så sjukt driven simon :). Plus att upplägget för dina teman är riktigt smart. Simple temat kan ju vara ditt gratis ”test” tema sen kanske du kan ta några $ för affiliate temat!

 6. […] har ju skrivit tidigare vad det här temat troligtvis kommer att innehålla. När jag nu släpper den första versionen kan […]

Comment