+ MENY
2011 Apr 26
12

Nyheter i mina Projekt

Det är fullt upp, både på det personliga livsvägsplanet och i mina webbprojekt. Det är kul, spännande, svårt och ibland en gnutta av framgång. I detta inlägg beskriver jag något om vad som händer just nu i mitt entreprenörsskap.

MatematikVideo.se fortsätter att utvecklas

Mitt i skrivande stund absolut största projekt MatematikVideo.se, vars affärsidé och motto är att erbjuda mattehjälp till unga och äldre på nätet, växer och växer. Både i antal besökare och aktiva kunder samt i material. Under våren har jag avslutat den sista gymnasiekursen i matematik nämligen Matematik E och numera finns det runt 180 videogenomgångar på denna sajt och olika videokanaler. Det känns förstås mycket tillfredsställande att ha tagit sig igenom 5 kurser och på något vis runda av det intensiva utvecklingsarbetet för att koncentrera sig på mer marknadsföring och tweakning av själva sajten. För där finns det en hel del att göra.

Programmering och Databashantering

Jag har under HT10 och nu under våren försökt att fördjupa mig lite mer i programmering i php, jQuery och databashantering (SQL). Jag har sedan tidigare ägt några domäner på temat matkassar som ju verkligen är en växande marknad och jag vet inte hur många matkassar som poppat upp på marknaden den senaste tiden. alot, helt enkelt. I alla fall utvecklade jag en av domänerna med en sökfunktion där man kan söka på cirka 30 av dessa matkassar och specificera om man bara vill ha GI, vegetariskt, ekologiskt eller gluten/laktosfritt. Domänen som fick bli utsatt för mina programmeringsförsök är HittaMatkassen.se och idén har ju hela tiden varit att göra integreringen av en sökfunktion så generell att jag skulle kunna fortsätta göra liknande projekt. Bland annat med så kallade productfeeds som jag hoppas blir en växande del av affiliatemarknaden. Jag har ett helt gäng med idéer där som skall genomföras så småningom när tid och kraft finnes. Vad det gäller matkassar så får vi se hur framgångsrik den här sajten kan bli, Det finns ju många som är före och har riktigt bra domäner på området och som jag samtidigt vill önska stort lycka till.

Simon – Nu också deltidsföretagare

På vardagarna mellan 8 och 17 är jag ju matematiklärare men nu kommer jag från och med hösten att två dagar i veckan koncentrera mig helt och hållet på mina webbprojekt eftersom jag valt att gå ner i tid. Det känns faktiskt riktigt kul att kunna lägga ännu mer krut på olika webbprojekt och få tid till att utveckla dessa. Det är ju inte alltid helt lätt att sätta sig en måndag/tisdag kväll efter en lång arbetsdag och jobba länkar liksom… Så det är inte med så lite glädje kroppen som jag ser fram emot en höst med mer tid till sådant.

Detta var detta om internetmarknadsföring och mig i denna..

Läsa lite mer?

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

12 Kommentarer

 1. Fredrik Näs skriver:

  Hej Simon, man kan bara gratulera, det är alltid skoj att läsa att det går bra för dig!

  Vänligen,
  Fredrik Näs

 2. Websimon skriver:

  Hej Fredrik, tack, ja framåt går det om än med små steg 😉

 3. Benny skriver:

  Trevligt att du kommer gå ned på deltid, stort steg i rätt riktning :)
  Hemlevererad matkasse är hett, din sida kommer säkert kunna skapa trevliga positioner och ge besökarvärde. Tack för omnämnandet förresten!

 4. Jonas skriver:

  Åhå, härligt! Ännu en tapper själ som slänger anställningens ok (eller åtminstone kapar av en bit av det) och kastar både bojor och loss. =) Bara att gratulera, kul att det går bra för dig Simon!

 5. websimon skriver:

  Benny: Tack! Jag hoppas också att besökarvärdet kan bli bra på den sajten, den är så ny så den rankar ju riktigt dåligt på de flesta termerna om mat, matkassar och liknande men det är väl bara att hänga i.

  Jonas: Jo nu är jag nääästan fri 😉 Känns egentligen ganska bra att ha den fina möjligheten att jobba kvar i skolans värld. Gillar fortfarande att få undervisa och det är fortfarande väldigt kul med elever.

 6. Pierre skriver:

  Det är bara att ligga i… Bättre att ta små kliv än för stora!

 7. websimon skriver:

  Pierre, du har rätt, men ibland önskade man att det gick lite snabbare som sagt, haha.

 8. Kim skriver:

  Kul att du blir deltidsföretagare! Jag var själv företagare till 50% under det senaste halvåret men jag ledsnade på det osociala livet man får (jag fick) när man sitter hemma med internetz om dagarna.

 9. websimon skriver:

  Kim, det är en av delarna jag verkligen funderade på innan jag bestämde mig. Vet ju fortfarande inte hur det är att jobba deltid hemma vid datorn men det skall bli kul att prova och se om jag trivs med det. Mitt jobb som lärare är ju ständigt übersocialt så jag tror ändå det kan vara en bra kombo ett tag och sedan får jag se hur jag trivs med det. Skall du sluta helt med din egna webbprojekt framöver?

 10. Kim skriver:

  Det blir nog en bra kombo för dig.

  Nej, jag tänker inte sluta helt. Jag tänker köra på med ett fåtal projekt (3-4) och outscora så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kommer min omsättning att öka även om jag personligen lägger mindre tid. Jag kommer lägga mina timmar på det jag gör bäst och sen kommer jag låta andra fixa design, innehåll och länkar.

 11. websimon skriver:

  Kim: Det låter nice 😉 Har ännu inte köpt in konsulthjälp förutom det samarbete jag har då med MatematikVideo. Men ibland skulle det vara kul att kunna fokusera mer på att bygga bra tjänster/programmera/designa än att fixa med länkar och liknande. Har tänkt på det själv många gånger men är ännu inte riktigt där.

 12. Seotjejen skriver:

  Vad kul! Tror absolut att detta är ett steg i rätt riktning, känner väl igen problematiken med att det är svårt att hinna/orka med saker på kvällarna, så tror säkert att du kommer att tjäna på detta i slutändan.

Comment