+ MENY
2011 Dec 12
6

Nuläget för mitt affiliateprojekt

För dig som missat det (vilket troligtvis strax under 9 miljoner svenskar gjort baserat på analytics) så har jag tidigare skrivit två inlägg i en serie om en nystartad affiliatesajt om det spännande ämnet barnkläder. I det här inlägget tänkte jag berätta vad som hänt sedan sist. du läser del 1 här och del 2 här.

Det är nog snart dags för mer länkar….

Extremt hög ranking

Jag brukar kolla av rankingen på mina sajter på en halvbra app som jag hittade för ett tag sedan och som heter Rank-o-meter. Denna app har enorma begränsningar för den professionella sökmotoroptimeraren men för mig räcker den gott och väl. Här kan jag hålla koll på ett tiotal nyckelord som jag optimerar mot på varje sajt. Just nu så rankar jag inte alls på de två huvudsakliga sökorden. Så egentligen är det bara att vänta ett tag till för jag vill inte börja jobba med för mycket inlänkning innan sajten har fått lite tid på sig och börjat att ta positioner bara genom att ha en lämplig domän.

Men jag har börjat att se lite svajande tecken på att sajten rankar bättre. Häromdagen var den uppe på plats 56 och vände ner igen 😉 men det är väldigt naturligt enligt min erfarenhet. Jag vet att jag kommer nå högre så småningom. Det har ändå kommit 5 – 10 besökare via sökmotorn med stort G så den långa svansen gör väl sitt.

Stora filer och loopar

Annars har jag inte gjort särskilt mycket med sidan. Min content skrivare har fyllt på med lite innehåll och just nu är det 50+ indexerade sidor på sajten. Annars skulle jag häromdagen loopa in en enorm .xml lista (gissa vilken!!) och mitt plugin timeade ut. Så jag måste tänka igenom koden där lite och se till så att den är så optimerad som möjligt. Tror nog att det inte skall vara alltför svårt att lösa.

Statistik for statistiklovers

Jag vet att ni finns därute, statistiklovers! Så här är min extremt oinspirerande statistik för sajten just nu:

 • Antal UB/dag: cirka 7 st. per dag
 • Intäkter: 0 kr hittills :-)
TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

6 Kommentarer

 1. Kristoffer skriver:

  Intressant som alltid. Du får rapportera igen när din första sale kommer!

  Ska för övrigt testa den där appen. Vad kostar den?

  • Simon skriver:

   Den är gratis att ladda ner men då kan du bara kolla en sajt tror jag det var. För typ 30 spänn kan du lägga in flera domäner. Begränsningen är att man bara kan kolla ett visst antal nyckelord per typ 20 minuter. Men jag kollar inte så ofta ändå 😉

 2. Rasmus skriver:

  Att man bara kan kolla ett visst antal nyckelord var 20:e minut har ju egentligen inte så stor betydelse. Det kan man leva med. Även 30 kr var ett överkomligt pris för att lägga in fler domäner.

  Precis som Kristoffer ska jag nog också ta och testa appen. Tack för tipset :)

 3. Peter skriver:

  Nu fastande jag också i följetången.. Kommer följa resan med spänning.
  Hur blev det med din plug-in? Finns den att få tag på via wordpress ännu? I så fall, vad heter den?

 4. Peter skriver:

  Skäms på mig! Jag såg mer info på nästa sida.. Sorry..

 5. Andreas skriver:

  Kul när folk visar upp sina projekt i uppstarten, och reflekterar lite runt vad som händer i början. Tycker i övrigt att din sida är rolig och inspirerar mig till att fortsätta kämpa på! Och jag vill också prova appen 😀

Comment