+ MENY
2012 Aug 13
0

Några saker som jag jobbar med

Just nu sitter jag och försöker få igång livsenergin igen sedan en rätt kul helg som jag spenderat på Way Out West festivalen här i Göteborg. Det är lite svårt att komma igång igen efter en kul helg. Tänkte därför mjukstarta lite med ett blogginlägg om några saker som jag jobbar med just nu, själv brukar jag faktiskt tycka att det är rätt kul att läsa om andra internetentreprenörers små eller större projekt.

 

En ekvationsapp till iPhone/iPad och Android är släppt

Precis innan sommaren gjorde sitt inträde och jag också tog semester så släppte vi vår första app från MatematikVideo.se. Det här är en app som syftar till att användaren skall kunna träna på metoden för ekvationer och finns att ladda ner dels för iPhone, Android och som desktop version.

Vi har på MatematikVideo inte kunnat marknadsföra och testa den här appen särskilt mycket då vi själva haft semester. Jag har heller inte tänkt att det är någon idé att pusha den särskilt mycket då i princip alla världens elever och lärare har ledigt från skolan den här perioden. Men det skall bli väldigt roligt att se hur den tas emot och om den skapar värde för elever och lärare.

Vi valde också att testa att köra appen helt gratis för Android användare och ta 7kr betalt för den till iPhone. Det skall bli intressant att se hur skillnaden i antalet nedladdning blir där.

En dust med jQuery och att generera pdf:er

Sedan tidigare har jag jobbat en hel del php för olika webblösningar och har då förstås stött på javascript och javascriptbiblioteket jQuery i mindre delar. Oftast i form av att validera olika formulär eller enklare bildspelslösningar. Nu har jag försökt lära mig mera om detta och utveckla en aningen större saker med detta DOM script.

En första grej som går att visa upp där är denna lånekalkylator som är byggd i jQuery med lite hjälp av ett grafplugin samt ett plugin som gör att jQuery UI även fungerar på pekplattor och mobiler. Här fick jag även möjligheten att titta lite granna på hur man kan använda php för att generera pdf:er automatiskt. På det hela var, och är, det ett väldigt kul projekt där jag tror att kunskapen kan tas med i många andra idéer. Är ju även lite sugen på att använda jQuery för att bygga en mobilapp, men det får bli ett senare projekt.

Har bloggat hos Binero x 3

För dig som är intresserad av affiliatemarknadsföring så vill jag även tipsa om att jag har bloggat hos binero i tre inlägg under augusti. Du hittar inläggen här:

Min lilla VPS och jag

I våras hade jag en rejäl liten dust med att försöka få igång en VPS till alla mina sajter. Är fortfarande alldeles för okunnig vad det gäller servrar, nginx, domäner och pekningar och grejer men nu fungerar det mesta och det känns som en stor frihet att ha denna. Det är också helt galet mycket snabbare vilket gör att mina gråa hår inte riktigt har samma snabba utveckling.

Nu funderar jag på om hur svårt det egentligen kan vara att göra en sajt som har stöd för ssl på denna vps. Det hade varit bra att kunna ha detta till några av de applikationer som jag skulle vilja lägga upp som app på facebook. Någon som har gjort detta och har något tips?

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

Comment