+ MENY
2010 Maj 21
2

Mina projekt – del1

Jag tänkte jag skulle beskriva mitt webbentreprenörskap. I den här delen beskriver jag mitt arbete med utbildningssajten MatematikVideo.se

Det hela började med att min sambo och en bekant var tvungna att läsa upp Matematik C för att komma in på högskolan. Efter rätt många timmar av slit från deras sida och stöd från min sida gick det vägen med betygen för deras del och själv hade jag fått en hel del tankar kring hur man kan hjälpa studenter som läser på distans eller sliter med matematiken hemma vid skrivbordet. Idén föddes då till att göra videogenomgångar på nätet. Eftersom jag är mattelärare sedan 6 år tillbaka så kan jag den biten rätt bra. Men hur man gjorde hemsidor/videos hade jag absolut ingen koll på.

Frustration

Hela det här projektet har inneburit mängder av frustration. Framförallt för att jag har fått lära mig mer under en kort period än vad jag tror jag någonsin har gjort tidigare. Bokföring, html, css och lite php. Hur man spelar in okej videos på datorn och redigerar dem. Det har varit sanslöst utmanande men också frustrerande att känna att man inte når dit man egentligen vill. Det släppte ganska rejält from inträdet av 2010 då jag började samarbeta med en webbkonsult och tillsammans har vi kommit mycket snabbare framåt i den tekniska utvecklingen än vad jag någonsin hade gjort på egen hand.

Jag ser mig också som rätt usel på marknadsföring vilket väl kanske är naturligt då jag mestadels ägnat mitt liv åt naturvetenskap och lärande och väldigt lite åt marknadskommunikation, USP eller marknadsplaner. Det är egentligen det som är den absolut största utmaningen för tillfället. Att hitta rätt sätt att marknadsföra sig på och genomföra detta. Men det går segt. Frustration.

Affärsidén

Hela affärsidén bygger att kunna erbjuda en tjänst till framförallt privatpersoner att få hjälp med matematik när som helst och hur ofta som helst med tydliga och visuella videogenomgångar av mattekurserna. Det finns såklart liknande sådana tjänster men målet har alltid varit att göra genomgångarna så bra att vi blir det självklara valet. I nuläget säljer vi tre olika typer av konton från 129kr/halvår (Ma A-C). Tanken är att även utveckla Matematik D/E till slutet av året efter att vi har kompletterat det nuvarande innehållet.

Hur går det – nutid och framtid

Sajten har haft försäljning sedan mitten av Mars och under de tre månaderna har intäkterna ökat stadigt även om det fortfarande är på en väldigt låg nivå. Det är mellan 5-10 nya kunder i veckan i nuläget. De kunder vi har haft har också varit mycket nöjda vilket har gjort att vi kunnat lägga upp en hel del referenser på sidan vilket förhoppningsvis ökar trovärdigheten. När man driver en sajt som är så kopplat till något nyttobaserat tror i alla fall jag att det är mycket viktigt att bygga förtroende och trovärdighet för att kunder skall våga lita på oss. Där tror jag de referenser vi har spelar stor roll.

Som jag skrev tidigare så tror jag att det viktigaste i nuläget är att hitta bra marknadsföringskanaler så att ”word-of-mouth” får sig en liten kick i arslet. Vi har precis påbörjat en AdWords kampanj som har konverterat okej. I nuläget har vi genom denna betalat 30 kronor per ny kund så om jag fattat detta rätt så är omvandlingsgraden inte jättehög. Samtidigt får man nog inte underskatta värdet av att få en ny kund som, om denne är nöjd, kan generera ännu fler kunder. Så det är förhoppningsvis väl investerade pengar.

Vi har även funderat på att marknadsföra oss via facebook reklam men är inte riktigt framme där än. Även det är helt nytt så det blir till att pröva sig fram och se om det kan fungera.

Slutligen, om du driver liknande sajter/företag och är intresserad av att samarbeta i någon form är du självklart välkommen att kontakta mig på info [at] websimon . se

Länkar:

Besöka hemsidan: MatematikVideo.se

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

2 Kommentarer

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Peter Höjman, Simon R. Simon R said: Nybloggat på websimon.se: http://websimon.se/mina-projekt-del1/ #entreprenörskap […]

  2. […] skrev för ett tag sedan om mitt huvudprojekt som webbentreprenör som jag lägger merparten av min tid på. Nu är det så att det är ett […]

Comment