+ MENY
2011 Aug 29
5

Lite mer Mattehjälp på nätet – Ny hemsida för företaget

I helgen lanserade vi äntligen vår nya hemsida till matematikvideo.se efter en hel del arbete. Det drog ut på tiden ganska mycket längre än vad vi hade tänkt oss från början men nu är det klart!

Ny design, wordpress och två nyskrivna WP – plugin senare

Hello nya MatematikVideo.se

Den gamla hemsidan började jag själv på i windows anteckningar. Jag snodde grunderna från en källkoden till en sida (som jag då) tyckte var snygg. Jag hade ingen aning om att designen helt och håller kom från stilmallen till temat och blev lite förvånad att det såg ut som det gjorde. Men jag var ganska bestämd att få till det och lyckades till slut koppla ihop ett och annat och fick till en sida som jag publicerade med 3 genomgångar på bråk, algebra och ekvationer.

Sedan fattade jag rätt snabbt att jag inte skulle ro iland med min vision själv och skickade ett facebook meddelande till David (min kollega) att jag behövde lite hjälp…

Med hjälp av honom lyckades vi skapa den hemsida som nu funnits lite för länge men den har varit tillräcklig för att få igång en omsättning och få tid att göra något mer hållbart. Till slut blev det alltså så att vi byggde hela sajten på WordPress. Betalningar, videos och kontohanteringar sköter vi med ett plugin som David har byggt och som är helt otroligt välgjort. Själv har jag byggt ut sajten med ett plugin (ja, jag har lärt mig lite mer kodning..) där man kan skapa självrättande prov och även en del annat interaktivt material.

I den närmsta framtiden buggfix och marknadsföring

Som med alla webbprojekt med mindre budget så är det lite skakigt i början. Just nu hittar man små buggar eller små textrader som dyker upp här och där (och inte borde vara där!) men ibland är ”good enough” bra för att komma framåt.

Sedan skall det förstås marknadsföras, sökmotoroptimeras och konverteringsoptimeras.

Tyck gärna till vad du som webbutvecklare, entreprenör eller besökare av denna blogg tycker om hemsidan, alla tankar tas förstås tacksamt emot!

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

5 Kommentarer

 1. Kristoffer skriver:

  Ser grymt snyggt ut! Stilrent, vitt och fräscht – precis så jag gillar det.

 2. websimon skriver:

  Kul att du tycker Kristoffer! Det har ju varit tanken att få det så stilrent ut som möjligt så att de saker man vill lyfta fram syns desto mer.

 3. Legendarisk skriver:

  Riktigt snyggt och som Kristoffer säger så är det stilrent och lättöverskådligt.

  KOmmer inte på något som jag tycker ni kan förbättra i dagsläget. Så kör hårt ser hur bra ut som helst. :)

 4. Jonas skriver:

  Vansinnigt snygg, hatten av och jättelycka till!

 5. websimon skriver:

  Legendarisk + Jonas: Tack!

Comment