+ MENY
2010 Jul 30
14

Lägga till Facebook kommentarer till din blogg

Jag testar för tillfället att integrera olika API:er från facebook developers som man kan integrera på sin blogg eller hemsida. Idag tänkte jag skriva en kort guide hur man kan lägga till facebook kommentarer till bloggen eller hemsidan.

Steg 1 – fundera på vem du är på Facebook

Det första jag funderade på när jag började detta är vem jag är eller rättare sagt, vem jag vill vara på facebook. Facebook applikationerna som nu alltmer integreras på olika hemsidor gör ju att mitt privatliv alltmer kan exponeras på ställen där jag kanske inte vill att de skall synas. Därför tycker jag att det är en sund idé att fundera på att skaffa flera olika facebook konton om man som jag är lite försiktig med vad man exponerar på nätet. Jag valde i alla fall att starta ett nytt alter ago på facebook som fick bli websimon (lägg gärna till mig om du vill).

Steg 2 – Lägg till facebook developers applikation

Nästa steg i processen när man vill lägga till en facebook applikation är skaffa facebook developers vilket du gör här. Det du då gör är att du lägger till applikation ”developers” till det konto du är inloggad på för tillfället på facebook.

Steg 3 – Konfigurera ny applikation

Nu är det dags att starta upp en ny applikation eller rättare sagt att konfigurera en ny applikation. Det gör man genom att klicka på ”Konfigurera en ny applikation”. (Har du som jag precis startat upp ett nytt facebook konto måste man först bekräfta sitt konto genom tex sin mobil). När du nu startar din nya applikation anger man först namnet på denna. I mitt fall vill jag skapa facebook kommenterar till min blogg så jag anger namnet  kommentarer Websimon. Nu kommer vi in på vår nya applikation och här finns en mängd olika nycklar som API-nyckel, applikationshemlighet och applikations ID osv. Det viktiga här är att hitta sitt applikations ID som man kommer att behöva när man integrerar applikationen på bloggen eller hemsidan. Man kan också skicka in sin applikation om man vill, även om det inte är nödvändigt. Dock måste man ha en viss mängd användare om man vill kunna göra detta.

Det är också viktigt att ange en callback url så att autentiseringen fungerar. När jag testade detta första gången fick jag automatiskt ange detta när jag lade till applikationen. Denna gång fick jag inte det (varför vet jag inte) så istället går man till ”redigera inställningar” på applikationen –> ”Autentisering” och anger sin webbadress i fältet callback url. Du kan också behöva gå in på ”redigera inställningar” på applikationen –> ”Länka” och ange Länk url till din hemsida. Alla länkar måste också avslutas med ”/” för att facebook skall förstå directory.

Steg 4 – integrera facebook applikationen på bloggen/hemsida

Nu är det slutligen hög tid att integrera facebook kommentarerna på den här bloggen. Det man först gör då är att lägga till ett javascript som verifierar applikationen och ger dig tillgång till Api:erna från facebook. Koden som man behöver klistra in på sin hemsida (facebook rekommenderar att göra det längst ner på hemsidan, footern?). Du hittar koden som du skall klistra in här. Tänk på att du måste byta ut texten ‘your app id’ mot ditt applikations ID.

Nu kommer detta javascript att verifiera din nya applikation och det enda man skall behöva göra är att klistra in koden för facebook kommentarerna på den plats där du önskar att de skall dyka upp. Eftersom jag använder Thesis är detta en enkel match genom pluginen thesis open hook och jag väljer att lägga dem precis innan de vanliga kommentarerna i wordpress. Koden som jag lägger in är endast följande:  <fb:comments></fb:comments>

Det skall gå att kommentera helt anonymt med dessa kommentarer även om själva poängen marknadsföringsmässigt/viralt är väl att folk kommenterar med sitt riktiga namn och det skapas lite ”buzz” kring sajten/tjänsten/produkten.

Problem jag fick lösa eller inte löst:

 • Jag fick i början problem med att facebook inte kontaktade min hemsida. Detta berodde på att jag behövde ange min callback url som jag beskrev hur man gjorde ovan.
 • Jag var också tvungen att inaktivera ett plugin som heter facebook connect. På något vis som jag inte förstår verkade detta krocka med min nya applikation och facebook kommentarerna stod bara och laddade.
 • Jag får INTE kommentarerna att fungera i IExporer. Varför det blir så vet jag inte. Får endast ett felmeddelande ”out of memory line 15”. Om någon har en lösning på detta så får ni gärna hojta till i kommentarerna nedan!

Avslutande tankar

Det vore också intressant med en diskussion nedan vilken nytta dessa facebook applikationer kan göra på en hemsida och hur vi entreprenörer/bloggare och företagare bör använda dessa applikationer. Kommentera gärna i facebook kommentarerna eller i wordpress egna kommentarssystem om ni inte får de att fungera!

Glöm heller inte att följa mig via Twitter!

Updates

*SLUTLIG UPDATE: Jag har plockat bort kommentarerna från detta inlägg då jag inte har något intresse av att hålla koll på dessa. Steg för steg guiden ovan gäller fortfarande.

* Update1: Det blev två olika kommentarsfält på index sidan och när man klickade in på inlägget. Detta ordnades genom att lägga till fb comments precis innan kommentarsfältet. Då syns kommentarerna endast när man klickar in på inlägget. Dock går det inte att kommentera anonymt verkar det som.

* Update2: Nu går det att kommentera anonymt också. Fixades genom att ändra <fb:comments></fb:comments> till <fb:comments numposts=”5″ width=”500″ xid=”fb_sig_profile_id”></fb:comments>. Den magiska biten är att lägga till xid=” fb_sig_profile_id”.

* Update3: Som det ser ut nu ligger kommentarerna mellan wp-kommentarsuppgifter och wp-kommentarer vilket inte är så snyggt. Letar efter lösning. –> Lösningen fick bli att lägga kommentarerna inne i inlägget istället. Jag kommer att köra på facebook kommentarer ibland istället.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

14 Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Simon R, Simon R. Simon R said: Nybloggat: Facebook kommentarer | Guide att lägga dem på blogg eller hemsida http://bit.ly/auh8Ht […]

 2. J skriver:

  Smart funktion, ger ju framför allt spridning till en helt ny målgrupp!
  En sak, ang dofollow på exv denna kommentar, är att det är nofollow på länken till den här sidan, alltså ”/#comments”. Betyder det isf att google inte kommer hit och alltså inte kan indexera kommentarslänkarna eller hittar spindeln på något annat sätt?

 3. webSimon skriver:

  J: Nej det bli inte nofollow för det är samma länkar på inläggssidan som i #comments-sidan. Samma delar av databasen bör anropas och därmed har du en dofollow om du kommenterar här..

 4. J skriver:

  Du har kollen =)

 5. […] Integrera Facebook kommentarer till bloggen/sajten […]

 6. […] Lägga till fb comments på din blogg […]

 7. Jörgen skriver:

  Är det någon som vet hur man gör för att få kommentarsfältet på Svenska?

  Nu står det : Like
  .Be the first of your friends to like this.

  Detta vill jag ha på Svenska.

  Mvh

  Jörgen

 8. websimon skriver:

  Jörgen, jag har inte exakt koll på om man kan ställa in språket så att det är låst mot ett visst språk. Jag kan tänka mig att facebook ha gjort så att om man är inloggad på sitt facebook konto så ställs språket in automatiskt mot det språk man har som inställning i sitt facebook konto. Dock är detta bara en gissning.

  Man kan alltid kolla på developers sidan på facebook : http://developers.facebook.com/docs/reference/fbml/comments

 9. Björn skriver:

  Jag vill ha facebook länk på min hemsida. Det betyder väl inte att jag debiteras för det? I dina instruktioner står det att man skall bekräfta sitt konto eller mobil. Det är inget jag gjort för att bli en facebookare. Kostar det att lägga upp en ny applikation?
  Vh Björn

 10. websimon skriver:

  Hej Björn, nej det kostar ingenting med facebook applikationer. Det är endast kommentarer som kräver att man bekräftar detta. Vad det gäller applikationer som att visa upp en facebook sida eller en facebook grupp på sin hemsida krävs det inte ens bekräftelse.

  Jag tror även att facebook kommer att förenkla avsevärt vad det gäller de applikationer som utvecklas allteftersom I nuläget är det relativt krångligt, men vi får se vad som händer…

 11. […] Använda facebook kommentarer på hemsida var pusha_url = "http://websimon.se/facebook-sida-sa-byter-du-namn/&quot;; var pusha_titel = "Facebook sida – Så byter du namn"; var pusha_bakgrund = "#FFFFFF"; var pusha_nyttfonster = false; Dela […]

 12. […] FB comments – lägga till facebook kommentarer på hemsida var pusha_url = "http://websimon.se/radera-facebook-konto-avsluta-kontot-pa-facebook/&quot;; var pusha_titel = "Radera Facebook konto – Avsluta kontot på Facebook"; var pusha_bakgrund = "#FFFFFF"; var pusha_nyttfonster = false; Dela […]

 13. Mikko skriver:

  perfekt sätt att låsa ute alla som inte vill ha något med facebook och göra

 14. Anne marion skriver:

  HEJ Herr / Fru
  Var vänlig nog att låta mig denna publikation i din grupp att dela och utöka våra supporttjänster.
  Detta meddelande är för människor som är i behov av finansiering för att starta eller utöka sin verksamhet eller sitt samhälle.
  Letar du efter ett lån för:

  Ø Personlig Lånefinansiering -o -o Home Loan – Ø investeringslån
  Ø Auto Loan Skuldkonsolidering -o -o -o av Credit Topplån.

  Jag är en kvinna och jag kan erbjuda lån från 5000 Kr 1.000.000,00 kr personer ärliga, seriösa och respekt att återbetala oss utan problem.
  Jag erbjuder lån till människor som bor i Europa och runt om i världen med en ränta på 3%.
  Om du behöver pengar för att lösa dina problem kontakta oss idag och vi ange hur mycket du vill låna.
  Vänligen kontakta oss på vår e -post:

  ( Anne-Marion_Bouchacourt@outlook.fr )

  Tack för din förståelse.

Comment