+ MENY
2013 Aug 28
3

Hösten mål och arbete

Det är hög tid att dra igång höstens bloggande på allvar här på websimon.se. Ibland känns det som om jag väntar alldeles för länge på att sätta mig ner och skriva om entreprenörskap, affiliatemarknadsföring, seo eller programmering. Dessa ämnen är ju mina absoluta favoriter att skriva om och när jag väntar för länge vet jag till slut vet jag inte vart jag skall börja. Det finns mycket jag vill skriva om helt enkelt, ändå blir det så lite..

Så det här får helt enkelt bli ett litet startinlägg på en, förhoppningsvis, uppåtgående bloggtrend. Tänkte helt enkelt skriva lite kortfattat om de olika projekt jag jobbar på för tillfället kategoriserat på ett fint vis.

MatematikVideo.se – Mer, bättre och förhoppningsvis lite snyggare

Mitt huvudprojekt genom åren har varit MatematikVideo.se som är en utbildningssajt som riktar sig till både elever och skolor. Här kan man se tydliga och pedagogiska genomgångar, göra test och ställa frågor. Sajten har material till gymnasienivån och högskoleprovet och målet här är att skapa en tjänst som verkligen hjälper både elever och skolor att lyckas bättre i matematik.

Jag tror att det går att förändra synen på matematik och matematikämnet i Sverige och jag vill verkligen göra mitt yttersta för att bidra till detta. Det här är förstås oerhört höga mål men det är samtidigt fantastiskt roligt att anta utmaningen.

Under hösten kommer vi som jobbar med sajten ha som mål att förbättra designen, användarvänligheten och att öka möjligheterna till praktiska och interaktiva övningar kopplat till ett bra statistiksystem. Det är inte så lite jobb med detta så för tillfället har jag ingen aning när det kommer att vara klart. Det skall dock bli fantastiskt roligt att jobba med.

Programmeringsprojekt – En grafritande räknare

raknareEtt lite större programmeringsprojekt som är kopplat till MatematikVideo.se är att jag även under en längre period har jobbat med att skapa en grafritande räknare (Kalkylator och grafritare) som skall in som en slags app på sajten men även användas på andra sätt på andra sajter.

Här har jag äntligen fått användning av all den tid jag har lagt på att lära mig node.js och  Backbone.js. Applikationen är helt och hållet uppbyggd kring Backbones mvc struktur vilket har varit oerhört bra då det blir en hel del javascript kod som annars har en tendens att bli mycket rörig. I nuläget är applikationen i version 0.1.0 beta och det är framförallt en mängd olika test som skall gå igenom innan jag släpper den första versionen.

Affiliatemarknadsföring – Fokus på 5

Jag har länge jobbat som affiliate (i den meningen att vara affiliate åt andra företag) och har länge haft en stor mängd större eller mindre projekt. Under hösten har jag valt att fokusera det här arbetet till fem stycken sajter. Detta för att jag och den konsult som driver dessa sajter åt mig inte har tid att göra fler för tillfället.

Jag tror att det med mitt sätt att göra affiliatesajter passar bra att fokusera det här arbetet till just fem stycken för tillfället. Om målen med just dessa sajter sedan nås så vill jag förstås utöka dessa med fler men då får det gå hand i hand med att jag hittar någon till som kan jobba med dem.

Sökmotoroptimering när man är två

Jag har den senaste tiden haft väldigt svårt att hinna med att jobba med det praktiska utförandet av sökmotoroptimeringen av mina sajter. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt med strategiarbetet men har inte tid att i någon större utsträckning göra det manuella länkarbetet. Lösningen på detta har blivit att anlita en konsult som jobbar timmar med länkarbetet. Det här är i vissa delar en utmaning då man tappar kontrollen (i viss mån) i val av var och hur man får länkar.

Utmaningen här för min egen del blir att kunna samarbeta kring onpage och offpage arbetet med någon annan. Det här kräver en hel del mer kommunikation (initialt i alla fall) kring vad jag tror är bra seo. Jag testar även en del olika verktyg som förhoppningsvis kan förbättra och förenkla det här arbetet. Men jag tänkte skriva mer om det här i ett annat inlägg.

Nätverka med mig

Om du själv jobbar med affiliatesajter, vill byta länkar eller bara utbyta tankar kring entreprenörskap på internet så vore det också kul om du hörde av dig, släng iväg ett mail på simon [snabelaet] websimon [punkt] se eller hör av dig på twitter.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

3 Kommentarer

  1. Du får väldigt gärna skriva ett inlägg om vilka program som ni använder eller som ni kan rekommendera för nybörjare. :)

  2. Ordbajsaren skriver:

    Riktigt trevlig blogg! Råkade hamna här och fastnade direkt då jag själv jobbar med entreprenörskap på webben (dock i blygsam omfattning, mer som hobby). Detta blir ett bokmärke över bloggar att följa. Hoppas det kommer mer, man blir ju lite orolig när det är så långt mellan gångerna ;).

    • Simon Rybrand skriver:

      Jag tyckte själv att jag hade väldigt mycket inspiration i början av hösten att blogga mera men så har jag ändå inte riktigt haft tid :-( Lite tråkigt men gött ändå att få lite kommentarer som gör att jag blir sugen att skriva klart de där utkasten, haha.

Comment