+ MENY
2012 Jan 24
2

Hålla kolla på ranking, pagerank och domäner

Jag läste stefans inlägg förra veckan om att hålla koll på sina domäner på ett bra vis. Själv har jag i omgångar attackerat denna aktivitet på lite olika vis. Nu hoppas jag att jag hittat en permanent lösning.

Det finns en del lösningar som oftast kostar en slant för att hålla koll på sina googleplaceringar och få en massa information om backlinks och så vidare. För mig personligen vill jag hålla koll på följande saker med mina sajter och inför länkbyten:

 • Ip
 • Indexerade sidor
 • Ranking
 • PR
 • Någon annan ranking, tex majestics ACRank
 • Backlinks

Tidigare har jag använt lite trix i google docs men den funktionen verkar ha ändrats i docs eller spärrats av Google av någon konstig anledning. Så istället för att gräva mig ner i några veckor i dokumentation om docs satte jag mig och kodade ihop en grund för en sitemanager som jag kör lokalt på en maskin här. Just nu funkar mina php script för att kolla position på olika sökord samt att kolla pagerank. Positionsscriptet köpte jag på http://codecanyon.net/ för 3$ vilket kändes som väl investerad tid. Det var dock lite roddigt att få igång men med lite modifikationer så började det att rulla fint (lägga till curl och baka in en pagerank funktion i outputen).

Kolla backlinks

Fint hade det också varit att ha en funktion som räknade backlinks och länkande domäner. Då hade det känts som om jag hade det jag personligen behöver. Jag har dock ingen aning om det finns något sätt att komma åt informationen från tex webmaster tools eller majestic. Några tips därute?

Om du vill lära dig mer om detta och allmänt om sökmotoroptimering så kan jag även tycka att sökoptimering.se är ett bra ställe att börja samla fakta kring ämnet. Det är en svensk faktabank med olika perspektiv kring att synas högt i Google.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

2 Kommentarer

 1. Stefan Nilsson skriver:

  Kul att se Simon och stort tack för omnämnandet :)

 2. Simon skriver:

  Tack Stefan!

Comment