+ MENY
2017 Mar 31
0

Förstå Majestic site explorers trust flow och citation flow

När jag analyserar mina egna och andras sajter ur länkperspektiv brukar jag ofta använda Majestic som ett sätt att förstå styrkan i en sajt. Tänkte därför skriva ner några noteringar här i en bloggpost om hur de värden som man kan få fram kan tolkas.

Trust Flow och Citation Flow – Kvalitet och kvantitet

trust-flow-citation-flow

Trust flow och citation flow är de första mått som du möter efter att ha gjort en sökning på en domän. Så här skriver Majestic själva om dessa två begrepp:

”Trust Flow (TF) is essentially a measure of the overall quality of a domain or URL based on the Trust Flow values of the URLS that link to it.”

Citation is another word for backlink, and is a measure of the volume of links pointing to the domain or URL.”

Trust Flow

Dvs ju högre TF desto högre auktoritet har domänen troligtvis i Google. Ju högre auktoritet som domänen har desto större chans är det att den rankar högt. Viktigt att notera här är att högre TF inte behöver betyda att domänen har massor av länkar utan istället att det är högkvalitativa länkar (som själva har hög TF) som länkar till domänen. Du får alltså högre TF om du får fler högkvalitativa länkar.

Trust flow bryts också ner i länker beroende på ämne (topical trust flow) men detta är endast tillgängligt för betalande användare.

Citation flow

Citation flow är istället ett mått på antalet länkar som pekar mot domänen. Även antalet länkar är viktiga för en sajts ranking men det måste förstås förstås i relation till antalet länkar som är kvalitativa.

Det finns fler värden i deras site explorer som kan diskuteras och fördjupas. Tanken här var ett lite kortare inlägg så får jag se om jag en annan gång kan dyka ner i hur man kan tolka listning av ”backlinks” (länkar till din sajt) och ankartext analysen. Viktigt är i alla fall att nämna att detta inte nödvändigtvis är särskilt enkelt utan det är bra att dyka ner i och undersöka dessa analysvärden för att förstå en sajts status.

Philip Blomsterberg som bloggar på sökmotoroptimering.se och driver företaget Intripid om en av sökmotoroptimerarens viktigaste uppgifter :”Att kunna läsa och analysera denna statistik är en av sökmotoroptimerarens absolut viktigaste uppgifter.” Ovan nämnda statistik är ett av alla dessa oerhört viktiga områden för en sökmotoroptimerare.

Video från Majestic själva

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

Comment