+ MENY
2011 Sep 27
0

En kort bloggpaus innan fortsatt jobb

Hösten är i full rulle. Det är inte bara de gula höstlöven som rullar runt i vinden utan även mitt webbentreprenörskap rullar runt och det är en hel del jobb. Det är som för många bloggande entreprenörer svårt att hinna med sin blogg. Men jag gör här ett försök till en kort uppdatering vad som egentligen pågår.

Två nya kurser och en massa konverteringsoptimering

På MatematikVideo.se har vi inte bara lanserat en ny sajt utan även två nya kurser. Dels är det ju gymnasiereform i Svedala och alla kurser skall bytas ut och så även inom matematiken. Så först lanserade vi Matematik 1 och utökade även med en kurs som hjälper folk att träna inför Högskoleprovet. Även Högskoleprovet har ändrats en hel del nu i höst och det har blivit mycket mer matematik i delarna NOG, XYZ och KVA (dötrista förkortningar alltså).

Annars så jobbar jag själv mycket med att fundera igenom hur man konverteringsoptimerar en sajt på bästa sätt. Känns att det är en hel vetenskap i sig. Lyssnade häromdagen på ett Youtubeklipp med Brian Eisenberg som är någon slags konverteringsguru. Han påstår där bland annat att vissa sajter har en konverteringsgrad på över 20%. Herregud alltså… Om man kunde nå en fjärdedel dit så vore man kung ;-).

Facebook Problematik

De senaste dagarna har jag även suttit fast i problematiken kring att bygga bra närvaro på Facebook. Tyckte själv att jag hade byggt den ultimata facebook appen igår när jag insåg att facebook from 1 oktober kommer att kräva att alla facebook appar skall ha SSL certifikat. Oj då. Då var det bara att lägga ner och fundera på hur man löser det. to be continued helt enkelt. Måste säga att jag tror att det kommer att utesluta rätt många mindre företag och privatpersoner som inte har teknisk kunskap/fett kassaflöde från facebook. Jag har utvecklat ett gäng (ganska enkla) facebook appar/fbml-rutor osv men blir ändå totalfrustrerad på alla förändringar. HELA TIDEN! Och jag som hade tänkt till och utvecklat en liten dans med facebook som nav.

Nä nu skall jag fortsätta min dag här framför datorn och önskar er alla en trevlig dag!

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

Comment