+ MENY
2011 Okt 10
10

En historia om ett affiliateprojekt

Jag tycker själv mycket om att läsa om andra entreprenörers projekt och tycker att jag lär mig mycket genom att läsa och delta i diskussioner om olika webbsideprojekt. Därför tänkte jag börja skriva om ett helt nytt sådant projekt från min sida.

Ett nytt projekt – Det är sjukt kul i början

Jag tror jag delar med många andra den inspiration och motivation man kan känna inför ett nytt projekt. När allt är möjligheter och inga problem finns (ännu..). Just nu känns det på det viset med det här projektet. Tanken är att skapa en sajt om barnkläder där affärsmodellen är klassisk affiliatemarknadsföring. Varför det blev just barnkläder som jag satsade på vet jag inte. Jag testar mycket olika nischer och försöker lära mig och denna är en av dem. Just nu hittar du sajten på urlen http://barnklader-pa-natet.com/ och egentligen inget innehåll förutom en kort ”vi startar snart” artikel. Vem som nu i hela fridens namn skulle vara intresserade av det 😉 .

Som sagt tycker jag det är kul att testa nya nischer och man lär sig lite varje gång man ger sig in på ett nytt område även för de nischer som är viktigare och där jag etablerat mig mer. Det är dock svårare då man har mindre resurser och det krävs mer arbete för att få igång allt.

De närmsta målen med sajten

Den närmsta tiden nu är det mest de grundläggande sakerna jag behöver få ordning på, bland annat:

 • Innehåll på sajten. Jag tänker skriva en del artiklar samt beställa ett gäng från en content skrivare.
 • Design av sajten. Här tänkte jag bygga ett nytt wp tema som anpassas efter hur de flesta andra sajter ser ut som säljer barnkläder. Jag har gjort ett tiotal teman innan så det går ganska snabbt att bygga ett nytt. Det som tar mest tid är att hitta en bra och snygg design, jag har mycket att lära på det området.
 • Jag behöver även ta mig en rejäl titt på vilka affiliateavtal som finns med sajter som har barnkläder. Jag har som sagt inte jobbat med den här nischen tidigare så alla tips på området tas tacksamt emot.
 • Det sista steget i uppstarten är att skriva ett wordpress plugin som kan hantera importering av product feeds från annonsörer som erbjuder detta. Jag vill gärna att det blir så automatiserat som möjligt när motivationen minskar in i projektet. Då skall det bara vara att trycka på update knappen för att få fram de senaste varorna.
 • Sedan kommer vi till marknadsföringen av sidan men mer om det längre fram i projektet.

Nuvarande status

I takt med att det här projektet utvecklas tänkte jag också visa hur det utvecklas i konkreta siffror. Så de saker som jag tänkte visa är:

 • Antal besökare/vecka: Status just nu är ingen aning (har inte lagt in analytics).
 • Ranking på sökord: Ingen aning där heller
 • Inkomster: 0 kr

Fortsättning följer …

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

10 Kommentarer

 1. Anton skriver:

  Vem anlitar du som content skrivare?

 2. Stefan Nilsson skriver:

  Hör med Webmastern. Tror han rekommenderade en importer av product feeds i samband med att han lanserade sin affiliatesajt för kläder.

 3. websimon skriver:

  #Anton, jag anlitar min sambo som skrivare 😉 Hon är också egenföretagare så en del av hennes firma är att skriva texter.

  #Stefan, intressant. Jag tänkte börja med att se om jag klarar av att bygga ett plugin för att importera och publicera feeds själv. Annars får jag ge mig på det där pluginet. Det hade varit fint om man kunde kontrollera allt själv (även koden).

 4. Legendarisk skriver:

  Ska bli riktigt spännande att följa!

 5. Erik skriver:

  Hej Simon! Din satsning ska bli minst sagt spännande att följa eftersom jag befinner mig på i princip exakt samma utgångsläge med en liknande satsning: barnkladerpanatet.se. Tyvärr kan jag inte få loss massor av arbetstimmar för att sätta full fart framåt med just den sidan men det vore ändå kul om vi kunde pusha varandra lite typ som Aftonbladet behöver Expressen och vice versa.

  • websimon skriver:

   Hej Erik, konkurrens är ju bra! Särskilt om man lär av varandra och kan utbyta erfarenheter vilket jag iom detta inlägg är väldigt öppen för ;-). Så det är klart vi skall pusha varandra, tycker jag. Skriv gärna om dina egna erfarenheter med din sida!

 6. […] började att skriva och berätta om mitt senaste affiliateprojekt för två veckor sedan. Sedan dess har jag hunnit göra några saker med detta projekt så här […]

 7. Rasmus skriver:

  Jag delar din åsikt angående att läsa om andras projekt. Man snappar alltid upp något som man lär sig och kan använda när man själv startat upp ett nytt projekt.

  Tycker som många andra att det ska bli oerhört spännande att följa utvecklingen. Främst på hur inkomsterna kommer att se ut :)

 8. herve skriver:

  So. How does it go? The site looks great. Congrats. Good luck.

Comment