+ MENY

Bra Webbhotell

2010 Nov 22
8

Här samlar jag länkar och tips om att välja bra webbhotell. Själv har jag använt fyra olika webbhotell genom mina år på internet: Crystone, One, Loopia och Binero och jag presenterar här mina erfarenheter av dessa för att du skall kunna välja rätt webbhotell utifrån dina behov och kunskaper. Själv har jag byggt upp ett 40 – tal sajter så jag har en hel del erfarenhet vad som är viktigt innan man väljer webbhotell.

Att tänka på innan:

 • Hur många domäner vill du köpa?
 • Är det din första och enda hemsida?
 • Hur viktigt är det med bra support för dig?
 • Vilka är andras erfarenheter av webbhotellen? (Använd twitter!)

 

Bra webbhotell – Jämförelse av pris och villkor

WEBBHOTELLERBJUDANDEVILLKORKOMMENTARGå till
WEBBHOTELLERBJUDANDEVILLKORKOMMENTARGå till
Binero100 GB utrymme2000 GB trafik. Obegränsat antal domäner69 kr/mån45 dagar öppet köpMycket bra webbhotell att starta medTill Binero
Loopia 5 GB Utrymme50 GB trafik. Obegränsat antal domäner83kr/mån Gå till Loopia
One 3 GB UtrymmeObegränsad trafik. Bara EN domän12 kr/MÅN, Får Google Adwords kupong. Budgetval för dig som endast vill ha EN domän! Bra Chatsupport för nybörjaren One.com

Ett bra webbhotell – Vad är det?

Letar du ett bra webbhotell?För dig som är helt ny på det här med att göra egna hemsidor kan det vara på sin plats att förklara vad jag egentligen menar vara ett bra webbhotell. För mig som internetentreprenör så utgör ju själva grunden till min verksamhet att de saker jag behöver för denna verkligen fungerar hos mitt webbhotell. Jag själv vill ha en bra och snabb support, möjlighet till obegränsat antal domäner och databaser (mysql) på mitt/mina webbhotell. Om det dessutom är snabba servrar och databaskopplingar på webbhotellet så blir jag ännu gladare.

Enligt min mening är det också viktigt att som internetentreprenör ha flera olika webbhotell. Detta för att kunna sprida sina sajters IP adresser samt för att diversifiera möjligheterna till problem. I nuläget har jag två olika webbhotell men har erfarenhet från många mer. Jag skriver lite granna om de webbhotell jag har erfarenhet av här nedan.

Webbhotellet Binero – En bra start!

Det här är min personliga favorit hittills. Framförallt för att supporten är smått fantastisk. Jag följer binero på twitter och det är enkelt att ställa en fråga där, ringa eller maila. Man får alltid trevligt bemötande och bra hjälp. Det viktigaste av allt är att du kan ha obegränsat med domäner på samma webbhotellskonto vilket är mycket bra. Under vintern hade Binero en del problem men är i nuläget på spåret igen tycker jag. Gå till Binero Webbhotell

One.com – Webhost för dig som bara vill ha en domän

Jag har använt one.com till en del projekt där jag hjälpt andra att komma igång med en egen hemsida och domän. Det har jag gjort för att det är faktiskt mycket enkelt att komma igång där. Så jag kan verkligen rekommendera one om du är helt ny med hemsidor och bara planerar att skaffa en hemsida. Du kan nämligen bara ha en domän per webbhotell. Detta gör att de blir ganska billiga när man bara skall ha en domän men inte särskilt billiga om du vill ha flera. Gå till One.com

Självklart kommer jag att uppdatera denna sida allteftersom jag själv får erfarenheter om Sveriges olika webbhotell. Jag ser den här sidan som en ”work in progress” där jag hela tiden vill kunna lista de webbhotell som just nu kan betraktas som bra webbhotell!

Mer tips om att hitta rätt webbhotell

8 Kommentarer

 1. Johannes skriver:

  Bra guide. Jag kan väl tycka att Binero har fallit nåt så fruktansvärt på senare dagar. Vet inte hur många gånger sajter på deras servrar legat nere senaste halvåret men minst 20.
  City Network & Loopia har jag haft ett problemfritt samarbete med hittills iaf.

 2. websimon skriver:

  Johannes: Jag tycker att Binero webbhotell var mycket problematiskt i början av året när de körde sin brandväggsuppdatering. Nu tycker jag att det flyter på bra igen och definitivt är ett bra webbhotell att starta med. Men det är nog ändå att rekommendera att köra flera webbhotell om man har en verksamhet där man förlitar sig på sina hemsidor för att få inkomst.

 3. Magnus skriver:

  Jag har varit kund hos Binero sedan ungefär ett halvår och tyckte att det fungerade bra i början men senaste tiden har prestandan varit bedrövlig och driftstörningarna duggar tätt. Jag överväger nu att byta webbhotell och sluta välja de som leverantör för mina kunders hemsidor.

  • Simon skriver:

   Hej Magnus, jag kan förstå din frustration för jag har själv haft problem hos Binero och det tycks inte bli direkt bättre. Jag har själv webbhotell hos surftown och city network också och det tycker jag fungerar bättre för tillfället.

 4. Maria skriver:

  Hej – glad att jag hittade din sida! Visserligen jobbat med innehåll för webbplatser sen senare delen av nittiotalet, men ska fixa min första egna webbplats nu. Det här vad precis vad jag behöver!

  Tack:-)

  • Simon skriver:

   Hej Maria, vad bra att du hittade lite tips här. Det är ju ganska svårt att hitta rätt i början när man skall välja ett webbhotell som man är nöjd med. De i listan ovan kan jag ändå rekommender (använder alla dessa själv).

 5. Martin s skriver:

  Ur seosynpukt spelar det någon roll om alla mina satellitbilder ligger på samma hotell?
  Eller skall man sprida ut dem?

 6. Ulrika skriver:

  Jag ser att ni rekommanderar City network som webbhotel, så jag vill dela min erfarenhet med er. Det här webbhotellet är inte som förut, kanske har dem ändrat teamet. I alla fall det som har hänt där har aldrig hänt till mig förut med andra servrar. De har helt enkelt stängt av min sida, utan warning, med anledningen att jag få spam och att mina personliga uppgifter inte stämmer.

  Jag hade redan pratat med dem några månader tidigare, för att jag inte vill att mina uppgifter syns när man kör en whois kommando, men de sa att jag måste betala för tjänsten. Jag anser att webbhotellet har ansvar för att skydda mina personliga uppgifter. Dessutom, när jag har öppnat min sida hos dem, har jag inte läst någonstans att man måste betala ett extra för det. Så jag var tvungen att ändra mina uppgifter för att skydda min identitet.

  Nu har jag inte tillgång via HTTP eller FTP, så jag kan inte heller lägga till en captcha på kontakt formulären och inaktivera andra värdelösa formulär, för att undvika spam (jag använder Drupal som har några standard formulär, för att registrera en användare, förfråga ett nytt lösenord, osv).

  Jag har inte fått attack på min sida förut, förutom lite spam. Nu inser jag att min största säkerhetshål är faktiskt City network, min webbhotel (som jag betalar!).

  Jag har skickat många meddelanden till City network. Jag har fått ett svar bara 6 dagar senare, igår, och då har dem accepterat öppna den via FTP så jag kan lägga till en captcha. Jag har svarat att jag ska göra det under helgen. Men idag har dem stängt av sidan igen, med en 403 error (Forbidden), innan var det ett felmeddelande från City network (nu vill de inte att mina besökare vet vilket webbhotell är så opålitligt?). Jag kan inte heller skicka filer via FTP. Och jag får inget svar av supporten.

  Som tur, eftersom jag är försiktig, hade jag många backup, så jag har öppnat min sida igen på ett mer pålitligt webbhotel, som råkar dessutom vara gratis, med bättre administrationsverktyg och snabbare (hostinger.fr). Men domänsnamnet är fortfarande hos citynetwork och jag kan inte ens omdirigera det till min pålitliga nya host. Om jag hade en e-commerce (istället för en blogg), hade jag förlorat mycket pengar.

  Jag hoppas, åtminstone, att min negativa erfarenhet ska hjälpa några att inte välja fel webbhotel.

Comment