+ MENY
2012 Dec 19
2

Återupptar lite affiliateprojekt

Hela den här hösten har jag inte haft så mycket tid att förbättra mina affiliateprojekt. Det här beror på att jag har fokuserat på andra saker som att fördjupa mig inom konverteringsoptimering, javascript (framförallt node.se) göra nya mattekurser till matematikvideo och inte minst starta två stycken nya aktiebolag.

Feeds och barnkläder

Men nu så tänkte jag försöka ge lite kärlek till några av mina affiliatesajter för att förbättra dem gällande struktur, design och inte minst öka på mängden tid jag lägger på länkbyggande. Först ut i raden av sajter som skall förbättras blev min sajt om barnkläder. Under hösten var jag tvungen att flytta sajten då webbhotellet surftown verkar ha fått för sig lite lustiga saker och att det helt enkelt var olidligt segt på deras servrar. Så jag flyttade över sajten till min vps istället och då började en massa saker strula med det plugin som styr feedsen på sajten. Så nu satte jag mig och skrev om det pluginet så att allt skulle kunna flyta på så automatiskt som möjligt. Jag hoppas också kunna finjustera optimeringen av sajten för att kunna göra det projektet lite mer lönsamt än vad det är i nuläget.

Hur många affiliatesajter kan man driva?

När jag precis började att jobba med affiliatemarknadsföring startade jag sajter med en väldigt hög frekvens.

Vissa har haft en mycket kort livstid och har blivit nedlagda så fort domännamnet har gått ut. Andra finns fortfarande kvar men jag bryr mig inte om att uppdatera dem längre p.g.a. ointresse.

Sedan har jag några sajter där jag tycker att jag har hittat ett intressant område som jag själv gillar att jobba med och där det finns bra affiliateavtal, dessa tror jag att man får fokusera på och låta dessa växa. Det här kommer jag att ha som fokus under våren och jag kommer då att koncentrera mig på att utveckla och förbättra de 10 tal affiliatesajter som jag gillar mest att jobba med. Mer än så klarar jag själv inte av jobba med utan att alla de delar som måste till kommer att få stryka på foten.

Några reflektioner om affiliatemarknadsföring

Jag tror själv inte att jag kommer att jobba med denna typ av affärsmodell i längden. Jag gillar verkligen det här sättet att skapa kassaflöde in i egna produkter och tjänster men i längden kommer jag nog försöka att gå över till mer egna tjänster (mer om det i ett annat inlägg). Jag tycker även att affiliatemarknadsföring är ett alldeles utmärkt sätt att lära sig hur internet och företagande på internet fungerar. Man kan ganska fritt pröva sig fram utan att stora investeringar står på spel. Och vågar man testa så lär man sig mer. Men i längden kommer jag nog att tröttna på denna affärsmodell.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

2 Kommentarer

 1. Johan skriver:

  Halloj! Hittade till din blogg via ditt fantastiska wordpressplugin websimon tables. Mycket intressant läsning!

  Kollade igenom din sida om barnkläder och funderar lite vad du använder för scripts/plugins osv? Jag har en liknande sida, dock inte för barnkläder. En liknande lösning vore väldigt intressant!

  • Simon Rybrand skriver:

   Hej Johan,
   Använder ett plugin som jag har byggt själv som laddar in, sorterar och strukturerar en feed med vissa manuella instruktioner. Det fungerar i nuläget hyggligt bra.

   Du kan alltid slänga iväg ett mail om du vill diskutera mer om hur detta är gjort och hur jag har tänkt när jag kodat ihop det.

Comment