+ MENY
2014 Jun 3
4

Affiliatemarknadsföring och mina mål

Jag har haft en rätt hektisk vår med mycket förändringar i mitt lilla liv. Det har egentligen bara varit positiva, om än tidskrävande, förändringar. Jag blev för ett år sedan pappa till en dotter och har under våren varit pappaledig på deltid samtidigt som jag drivit mitt företag och mina webbprojekt. Dessutom har jag hunnit med att gifta mig.

Det har helt enkelt inte funnits så mycket tid att luta sig tillbaka, titta framåt och analysera om jag är på rätt väg mot mina mål. Ett sätt att ändå försöka att göra det är att sätta sig ner och publicera de mål jag har. Det här är ju en blogg så då är det väl tillåtet att vältra sig en kort stund i sin egen utveckling och de mål jag har satt upp.

Värt att nämna här är väl också att jag delar upp mina verksamheter i mitt aktiebolag i två olika delar. Dels en utbildningsgren där jag framförallt jobbar med Matematikvideo.se tillsammans med en kollega och konsulter samt en gren där jag gör reklamfinansierade sajter. I det här inlägget handlar det endast om den senare grenen.

Fem stabila affiliatesajter

hittalanet

Startsidan för Hittalånet.se

När jag började att jobba med affiliatemarknadsföring så var det framförallt i form av ett gäng små och nischade sajter med adsense reklam. Det hann bli en hel del sådana sajter och jag märkte snabbt hur svårt det var att få allt att växa när man hanterade många sajter samtidigt.

Det var i alla fall svårt för mig.

Istället valde jag för lite mer än ett år sedan att sätta målet att ha 5 stycken stabila sajter som istället kontinuerligt uppdateras och förbättras.

Nu är jag inte där än, idag är det 2 av 5 av dessa som har nått de delar av vad jag har definierat som en stabil sajt.

I det här sammanhanget kanske det kan vara bra att förklara lite mer av vad jag menar vara en stabil affiliatesajt. Det jag strävar efter i dessa projekt är följande.

 • Jag vill ha en bredd på guider och tips till besökaren så att dessa hjälper denna att lösa de problem som man kan ha på området. Besökaren skall vilja stanna på sajten och uppleva förtroende för innehållet på denna. Sammanfattningsvis vill jag att det skall finnas att värdefullt innehåll och användbara hjälpmedel på varje sajt.
 • Jag vill att varje sajt skall ha en väl utarbetad och fungerande metod för att nå ut. Som affiliatemarknadsförare handlar det framförallt om att ha en strategi att kontinuerligt hitta länksamarbeten. Jag skulle kunna skriva ett antal inlägg bara om detta, framförallt om svårigheterna med det. Här nämner jag bara det och att du som läser detta är välkommen att kontakta mig om du själv letar efter samarbeten.
 • Varje sajt skall förstås också konvertera och blir lönsam. Jag har ju tidigare skrivit om mitt projekt Barnkläder på nätet där jag jobbade med feeds och där jag har fått ordning på ett bra och lättuppdaterat plugin för detta. Tyvärr konverterar den sajten inte alls enligt önskemål. Jag har heller inte haft tid att fundera över varför men jag skall inte ge upp det projektet ännu utan jobba på ett tag till med det.
 • Det skall finnas tekniskt stöd för att hela sajten skall kunna administreras och uppdateras av någon annan än mig. Eftersom jag bygger sajterna i wordpress är förutsättningarna för detta redan bra från början. Men jag bygger ofta ut sajterna med egna plugin och lägger till extra funktionalitet. Så dessa plugin behöver ofta förbättras så att admindelen av dessa är lättanvända.
 • Snygg och mobilanpassad design. Jag har exempelvis försökt jobba en del med egna illustrationer och hitta egna färgpaletter så att sajten känns genomarbetad. Ett exempel på det är Hittalånet.se, en sajt som jag tyvärr inte uppnått särskilt många av de ovanstående punkterna/målen med.

En sajt som kombinerar teknisk funktionalitet, app och reklam

Som jag nämnde ovan så har jag en bit kvar på målen ovan. Ett mål till som jag inte ens har påbörjat är att göra en sajt som i första hand erbjuder en egen teknisk lösning via webb och mobilapp i första hand och i andra hand något av alternativen premiumtjänst, prisjämförelser eller som är en bra och relevant plats för reklam.

Jag vet inte ens vilken typ av tjänst detta skulle kunna vara ännu. Jag känner mig dock ganska redo att anta en sådan utmaning tekniskt och tror att jag vet hur jag tekniskt skulle kunna bygga upp den så att den blir användarvänlig och modern. Just nu har jag mest en känsla för hur jag vill att projektet skall vara uppbyggt och inga konkreta planer. Jag vill även känna att målen ovan skall kännas lite mer uppnåeliga än vad de gör idag innan jag sätter igång med detta.

Så nu är dessa mål nedskrivna och nu återstår bara jobbet att uppnå dem. Tyck gärna till i kommentarerna nedan. Det blir ju lite roligare när man har diskuterat en aning.

TJÄNA PENGAR PÅ NÄTET - REKOMMENDERADE AFFILIATENÄTVERK:
Nätverk Beskrivning
Adtraction Har ett stort utbud med stora aktörer och ett mycket enkelt användargränssnitt.
Adrecord Har väldigt många annonsörer i väldigt många olika kategorier, det finns säkert något som passar din blogg eller hemsida.

4 Kommentarer

 1. stefan skriver:

  Spännande driva eget och försöka få bra snurr på sidorna. Har också mestadels haft reklamsidor men på senare år tänkt om med mer värde för besökare, så de återkommer och folk länkar till sidan.

  Resulterade i en sida som samlar och bearbetar telefonnummer, till det kopplat ett fritt API och mobilappar som folk kan ladda hem. Blev både roligare sida att äga och mycket teknik att både jobba och lära sig :)

  • Simon Rybrand skriver:

   Det låter som en kul teknik att jobba med. Har aldrig byggt ett eget api och det är något jag skulle vilja lära mig mer om faktiskt. Jag skall dock vänta med att göra något sådant, får försöka ta en sak i sänder så att det jag göra faktiskt blir bra.

 2. Martin skriver:

  Ja visst börjar det svåra när man skall hålla igång flera sidor på nätet samtidig. Svårt att ge alla den energin och kraften det behöver. Men men sånt är väl livet som även här blev mycket bättre för två år sen då en liten flicka kom till mig. Snacka om länkkraft! 😉

Comment